Tint

Tint
Tint
Tint
Tint
Tint
Tint

La Llotja del Tint o el Tint de Banyoles és un edifici representant del gòtic civil català del SXV que originàriament es destinava al tint de les robes o teixits de llana que es fabricaven a la ciutat. Es troba situat a prop de l’edifici de la Pia Almoina, en ple casc antic. Després de caure en desús durant molts anys, el 1971 el Consistori (a iniciativa del seu regidor de Cultura, Pere Comas i Masgrau) va recuperar l’edifici a fi d’evitar la seva destrucció. Ja llavors es va destinar a sala municipal d’exposicions d’art contemporani.

Durant els anys seixanta i setanta, Banyoles es va convertir en un clar referent nacional pel que fa a propostes artístiques, sobretot vinculades a l’art contemporani. La recuperació de la Llotja del Tint va permetre aglutinar bona part d’aquests col·lectius artístics.

Des de l’any 2001, la sala se centra exclusivament en l’art contemporani. Aquest fet, permet portar a Banyoles totes aquelles propostes artístiques contemporànies, arriscades i experimentals d’arreu de Catalunya que segueixin les premises que, des d’un inici, han guiat la Llotja del Tint.

Actualment, la Sala d’Exposicions El Tint és gestionada en la basant artística pel Col·lectiu Tint XXI. Un col·lectiu format per artistes i amants de les arts plàstiques que ens proporciona una programació rica i de gran varietat d’estils i disciplines. Podeu posar-vos en contacte amb el Col·lectiu Tint XXI per correu electrònic a tintxxi@gmail.com

Altres espais

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR