José González, Andrea Motis & Joan Chamorro Quartet, La iaia i Alessio Arena, primeres confirmacions de l'(a)phònica de Banyoles

19.04.2017

El Festival de la Veu de Banyoles avança els noms d’alguns artistes que actuaran al Festival, que tindrà lloc del 30 de juny al 2 de juliol

En espera de presentar tota la programació, el Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, avança alguns dels noms que formaran part del cartell de la 14a edició, que tindrà lloc del 30 de juny al 2 de juliol a la capital del Pla de l’Estany. Es tracta del cantautor suec d’origen argentí José González, de la cantant i trompetista Andrea Motis & Joan Chamorro Quartet, del trio osonenc La iaia, i del cantautor napolità Alessio Arena, tots quatre presentant per primera vegada a les comarques gironines els seus últims treballs. Les entrades per a aquests concerts, que tindran lloc a l’Estrella Damm Club Natació Banyoles i a la Barca Tirona, es posaran a la venda demà, dijous 20 d’abril a les 10 h.

Considerat un dels artistes més destacats i emergents de la seva generació, José González presentarà per primera vegada a les comarques gironines el seu darrer disc, Vestiges & Claws (Imperial Recordings, 2015). Un àlbum sobri i elegant emparentat amb el folk de clàssics com Nick Drake, John Martyn o Pentangle. El cantautor ha esdevingut un dels grans noms del pop-folk actual, i les seves melodies tant es poden sentir en festivals, sèries de televisió com en anuncis publicitaris, emocionant públic d’arreu del món amb un univers sonor ple de sensibilitat. El concert tindrà lloc el dissabte 1 de juliol a les 23:30 h a l’Estrella Damm Club Natació Banyoles (23 € anticipada / 26 € taquilla).

També en l’entorn de l’estany s’ha programat el concert d’Andrea Motis & Joan Chamorro Quartet, que tindrà lloc el divendres 30 de juny a les 23:30 h (15 € anticipada / 18 € taquilla). Serà el concert de presentació a les comarques gironines del seu nou treball Emotional Dance (Impulse!, 2017), gravat a Nova York i produït per Jay Newland i Brian Bacchus (conegut pel seu treball amb Norah Jones i Gregory Porter). Un àlbum que ha esdevingut el primer d’un grup de jazz de l’Estat que entra a formar part del segell Impulse!, editor de mites com John Coltrane o Charles Mingus, entre d’altres. Un autèntic ball d’emocions d’un quintet de luxe (Andrea Motis, Joan Chamorro, Ignasi Terraza, Josep Traver i Esteve Pi), que oferirà composicions pròpies i versions de clàssics del jazz en un escenari únic, amb l’estany de rerefons.

En un altre format, però també a l’estany, actuarà el trio osonenc La iaia. Damunt la Barca Tirona mentre navega per aquest paratge natural, presentaran per primera vegada a les comarques gironines les cançons del nou disc. Un treball en què ens porten pels camins de l’amor i la superació personal i en què abandonen els sintetitzadors i l’electrònica del seu anterior àlbum. El concert tindrà lloc el diumenge 2 de juliol a les 19 h (10 €).

L’altre concert que es podrà veure a la Barca Tirona serà el del cantautor napolità establert a Barcelona Alessio Arena. Presentarà per primera vegada a les comarques gironines La secreta danza (Temps Record, 2016), el seu segon àlbum d’estudi gravat entre Barcelona i Madrid. Un disc que proposa una barreja inèdita de cançó d’autor amb jazz, folk llatí i americà, sons de la Mediterrània i matisos d’electrònica, i que presentarà a duo, en un format pròxim i íntim, a la Barca Tirona mentre voreja l’estany el dissabte 1 de juliol a les 20 h (10 €).

Les entrades per a aquests concerts es posaran a la venda demà, dijous 20 d’abril, a les 10 h al web www.aphonica.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. Indústria, 25 / 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 h a 14:45 h).     

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, va néixer l’any 2004 com una de les propostes musicals que la ciutat va engegar en el marc de la capitalitat de la Cultura Catalana. La profunda tradició musical de la ciutat i l’auge dels darrers anys, així com la voluntat de la capital del Pla de l’Estany d’organitzar un esdeveniment de referència han fet que l’(a)phònica s’hagi consolidat, edició rere edició, com un festival de renom i popular sense perdre la seva identitat i que en les darreres edicions ha aplegat més de 18.000 assistents. Pel Festival hi han passat artistes i formacions de reconeguda trajectòria com Micah P. Hinson, Jorge Drexler, The Excitements, Maïa Vidal, Joan Margarit & Carles Margarit, Standstill, Juan Perro, Mishima, Las Migas, Joan Miquel Oliver, Quimi Portet, Cançons de la veritat oculta, Martirio, Najwa, Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio, Raimon, Pedro Guerra, Hanne Hukkelberg, Christina Rosenvinge, Nouvelle Vague, Roger Mas, Love of Lesbian, I Fagiolini, Jay-Jay Johanson, Lluís Llach, Amanda, Najwa, Ariel Rot, Albert Pla, Miguel Poveda, Feliu Ventura o Maika Makowski, entre molts d’altres. El Festival està organitzat per l’Ajuntament de Banyoles, i està gestionat integralment per l’empresa Alter Sinergies.

Notícies