L'Escola Municipal de Música de Banyoles presenta el seu primer disc en un concert aquest divendres a la plaça Major

13.06.2017

L’enregistrament inclou música tradicional, estàndards del jazz i clàssics del pop-rock interpretats per la Jove Orquestra de Banyoles i la Banyoles Big Band

L’EMMB presenta el primer disc de la seva història aquest divendres en un concert a la plaça Major de Banyoles (18:30 h, gratuït). El primer disc gravat pels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Banyoles (2016-2017) inclou disset peces de música tradicional, estàndards del jazz i clàssics del pop-rock que són interpretats per les formacions instrumentals grans de l’EMMB, la Jove Orquestra de Banyoles i la Banyoles Big Band.  

L’objectiu del treball ha estat que els estudiants afrontessin l’exigència i la millora individual i col·lectiva que requereix una gravació. Alhora, per primera vegada, han viscut una experiència única i pròpia dels músics professionals, com és l’enregistrament d’un disc.

Durant tot el curs les formacions instrumentals grans de l’EMMB han treballat el repertori que s’inclou al disc. A més, els dies 5 i 6 de maig van fer un stage a la Vall de Bianya. Va ser un cap de setmana intensiu d’assajos previs a l’enregistrament. La culminació va ser el dissabte 13 i el diumenge 14 de maig, quan va tenir lloc la gravació a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles.

La presentació en públic de l’enregistrament serà aquest divendres 16 de juny a les 18:30 h a la plaça Major. Les diferents formacions de la Jove Orquestra de Banyoles i la Banyoles Big Band pujaran a l’escenari per interpretar els temes que s’inclouen en un disc que es podrà adquirir en el mateix concert. En cas de pluja, el concert es traslladarà a l’Auditori de l’Ateneu. Mitja hora abans, a les 18 h i amb entrada lliure, l’Auditori acollirà  la projecció d’un vídeo, realitzat per Josep Sarquella, que recull l’experiència de l’enregistrament així com els assajos previs. El vídeo esdevé un testimoni del projecte educatiu de l’EMMB.  

El primer disc de l’EMMB ha estat possible gràcies a la participació d’una seixantena d’alumnes, a la implicació de tot el professorat de l’escola i a la col·laboració de l’Ajuntament de Banyoles i de l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’escola. La gravació ha anat a càrrec de Solfa Recordings mentre que el disseny del CD és obra de l’estudi Enserio.

Repertori d’El primer disc gravat pels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Banyoles (2016-2017):

1. Banuwa

Tradicional africana

2. El gronxador

Autor: Esteve Palet Ribas

3. Es Kommt ein Schiff

Autor: Andernacher Gesangbuch

Adaptació: Esteve Palet Ribas

4. Sailor’s Hornpipe

Tradicional anglesa

5. New York, New York

Autor: Fred Ebb & John Kander

Arranjaments: Càndid Rodríguez

6. All of me

Autor: Gerald Marks & Seymour Simons

Arranjaments: Càndid Rodríguez

7. Watermelon man

Autor: Herbie Hancock

Arranjaments: John Edmondson

8. En peu de guerra

Autor: Els Catarres

Arranjaments: Càndid Rodríguez

9. Scarborough fair

Autor: English Folk Song

Arranjaments: Brian Balmages

10. Hallelujah

Autor: Leonard Cohen

Arranjaments: Robert Longfield

11. Swashbucklers saga

Autor: Chris Thomas

12. Burst!

Autor: Brian Balmages

13. It only happens every time

Autor: Thad Jones

Arranjaments: Mike Carubia

14. Big dipper

Autor: Thad Jones

Arranjaments: Thad Jones

15. Round midnight

Autor: Thelonious Monk & Cootie Willams

Arranjaments: Mike Tomaro

16. Across the track Blues

Autor: Duke Ellington

Arranjaments: Duke Ellington

Transcripció: David Berger

17. ‘S wonderful

Autor: George Gershwin & Ira Gershwin

Arranjaments: Dave Wolpe

Notícies