Gertrudis, Animal, l'obra "Nàufrags" i el carnestoltes d'Estiu amb una holly party, a les Festes d'Agost de Banyoles

02.08.2017

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat aquest matí en roda de premsa les Festes d’Agost 2017 per les que ha programat una trentena d’activitats que, de l’11 al 16 d’agost, ompliran 13 espais de Banyoles de música, circ, jocs, gegants i un llarg etcètera.

Una de les novetats d’aquest any serà el dilluns 14, amb una Holli Party, inspirada en la popular festa de color Holli índia. La proposta, a càrrec d’Adolescents.cat, estarà inclosa en el ja tradicional Carnaval d’Estiu del Comitè de Banyolinades. El carnestoltes estiuenc començarà a les 5 de la tarda i s’allargarà fins la matinada amb concerts de Miquel del Roig, Pelukass i food trucks, entre altres propostes al parc de la Draga.

La música, protagonista

Pel que fa a la programació musical, torna a ser una de les grans protagonistes. D’entre les propostes destaca l’actuació d’un dels referents de la rumba catalana actual, Gertrudis (dissabte, 12 d’agost). També la Revetlla de Festa Major (dimarts, 15 d’agost) amb els concerts d’Animal i Hora de Joglar a la plaça Major. Així com el concert de Miquel Abras a la barca La Tirona (dilluns, 14 d’agost).

A més, també hi haurà concerts de Smoking Souls, el banyolí Pau Brugada i la Monstra, una mostra d’arts i música amb artistes joves de diverses disciplines organitzada pel col·lectiu Arran Pla de l’Estany. A més de la proposta familiar Orelles de Xocolata, presentant el nou espectacle “Funky, funky!”.

Teatre, cercavila de gegants, circ...

Per completar la programació, aquest any també s’ha programat l’obra de teatre i clown “Nàufrags” de La Industrial Teatrera i un taller-espectacle de circ a càrrec de l’entitat local “Un Salt al Circ”, l’escoleta de circ del Pla de l’Estany.

A més, es mantenen de les propostes més tradicionals com la cercavila de gegants, el correfoc d’estiu i el correfoc txiqui, les audicions de sardanes i d’havaneres, la Fira del Cop d’Ull o la jornada de portes obertes als museus de la ciutat, entre moltes altres propostes.

Per fer difusió de tota la programació, l’Ajuntament de Banyoles ha editat una programació en format diari que et pots descarregar a www.festesbanyoles.cat. També trobaràs tota la informació a www.cultura.banyoles.cat i al www.banyoles.cat.

Els braçalets de les Festes d’Agost permetran entrar en un sorteig i guanyar premis

El regidor de Festes de Banyoles, Jordi Bosch, ha manifestat que “s’ha preparat una festa petita per tots els públics i donem molta importància a la imatge promocional, enguany anem més enllà amb la creació d'uns braçalets que permeten entrar en un sorteig i guanyar premis". I és que els cartells de les Festes d'Agost de Banyoles d'enguany incorporen tres braçalets cadascun que, a través del codi QR que tenen, s'accedeix al web de les festes on cal registrar-se per formar part dels sortejos. Els braçalets es podran estirar dels cartells que hi ha repartits per tot Banyoles. N’hi ha 1.600.

Notícies