Inauguració de la 13 edició del Club de Lectura de la Biblioteca Comarcal del Pla de l'Estany

14.09.2017

Després de la cloenda del club de lectura del curs 2016/2017 al mes de juny amb el poeta Enric Cassasses i de l’estiu inaugurem el curs 2017/2018 amb una lectura intensa i extensa: Incerta Glòria, de l’escriptor, poeta, traductor i editor Joan Sales i Vallès, la novel·la  més coneguda de l’autor i considerada una de les grans obres sobre la Guerra Civil i al nivell de Vida i destí de Vassili Grossman.

Incerta Glòria,   publicada el 1956,  és un clàssic de la literatura catalana que té com a centre neuràlgic la guerra, presentada des de la perspectiva dels vençuts, tan en l’àmbit personal com del país. Al costat de la guerra, hi ha l’amor i també les reflexions profundes i el i sobre el sentit i la dificultat de la vida, la soledat de l’home, el pas del temps, la joventut i la vellesa i en definitiva aquesta glòria incerta, fugaç, però glòria.

Us adjuntem dos enllaços per si voleu saber més de la novel·la i de l'autor:

https://lletra.uoc.edu/ca/obra/incerta-gloria-1956

https://www.escriptors.cat/autors/salesj/pagina.php?id_sec=2188

https://www.eltemps.cat/article/1141/maria-bohigas-incerta-gloria-es-una-novella-sobre-la-inconsistencia-de-la-veritat/

http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/els-experts/Llibres-per-tenir-amb-Montse-Camps/audio/954310/

Com a conductor del club, tenim la sort de continuar  amb  Albert Torrescasana, llicenciat en traducció i interpretació per la Universitat de Barcelona. Ha traduït al català autors com Lucia Berlin, Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, Roald Dahl, Junot Díaz, Jeffrey Eugenides, Alfred Hayes, Kazuo Ishiguro, Hanif Kureishi, H. P. Lovecraft, Ian McEwan, Lorrie Moore, Philip Pullman, James Salter, Vikram Seth, John Williams i Colson Whithehead.  La seva feina com a traductor i corrector la combina amb la docència i amb el club de la Biblioteca de Banyoles.  L’Albert ens acompanya fa temps i  coneix molt bé els/les participants del  Club. Sap perfectament engrescar-nos amb entusiasme i professionalitat  per treure el màxim de profit de les lectures  i fer-nos descobrir noves mirades i noves lectures.

Si voleu compartir lectures i participar al Club de Lectura de la Biblioteca, veniu a la Biblioteca per demanar més informació i recollir el llibre.

El proper club d’Incerta Glòria de Joan Sales.

Dia: dimarts 19 de setembre

Hora: 19.00 h

Lloc: Museu Darder

Conductor: Albert Torrescasana

Notícies