Compartim històries: trobada de voluntariat i gent gran

05.10.2017

El grup "Lectures en Companyia" ens parla de l’experiència de llegir i de compartir lectures.

Dimecres 4 d'octubre va tenir lloc a l'Auditori de Banyoles la trobada que la Biblioteca i el Servei Fem Companyia del  Consell Comarcal del Pla de l’Estany  organitzen cada any per compartir històries amb persones grans de la comarca.

Després d'escoltar l’espectacle Els ninots estrambòtics del Doctor Rispeu, basats en contes i poemes de Salvador Espriu, a càrrec de Jordi Coromina, la Biblioteca fa un petit homenatge al grup Lectures en Companyia, un grup de dones que es reuneix des de l’octubre del 2015, a la Biblioteca, per llegir i comentar llibres, format per les lectores: Ele Arnal, Rosa Cadena, Catalina Galceran, Berta Jordà, Maria Oliva i Carmela Rodríguez.

Al  curs 2015/2016 van començar amb una periodicitat mensual. Durant el curs 2016/2017, les trobades eren quinzenals i enguany les tertúlies ja són setmanals.  El desig de llegir i compartir lectures ha crescut. Les seves lectures són variades, des  del primer llibre que van comentar, Pedra de tartera  de Maria Barbal, passant per la literatura francesa amb la novel·la L’estimava d’Anna Gavalda, a la literatura xinesa amb Balzac i la petita modista de Dai Sijie i l’actual L’home de la maleta de Ramon Solsona.

El grup Lectures en Companyia va compartir ahir la seva experiència amb la resta de les persones que eren presents a l’Auditori: «hem descobert la lectura», «m’encanta descobrir noves vides i nous mons», «he començat a parlar en català», «ens ho passem bé i ens ajudem en la lectura i en les paraules que no coneixem».

Actualment les seves trobades són els dijous a les 11.00 h a la Biblioteca i us engresquen a venir i a  provar-ho.

«Llegir ens ajuda  a fer amics. Parlar de llibres és una manera d’establir complicitats amb els que els han llegit i detectar els que tenen els mateixos interessos que nosaltres» Ada Castells

Coorganitzat amb: Servei Fem Companyia. Àrea de Benestar. Consell Comarcal del Pla de l'Estany.

Amb el suport: Casal de la Gent Gran de Banyoles 

Notícies