La Festa Major de Banyoles recupera la Tronada i incorpora actes conjunts entre entitats al centre de la ciutat

13.10.2017

El pregó a càrrec de l’odontòloga forense Anna Hospital i Ribes serà aquest diumenge dia 15 d’octubre, a les 12 del migdia al Teatre Municipal.

La Festa Major de Banyoles se celebrarà del 20 al 23 d’octubre amb novetats destacades com ara la recuperació de l’espectacle pirotècnic d’inici de celebracions anomenat Tronada el divendres 20 d’octubre a les 8 de la tarda a la plaça Major. A més, s’incorporen actes conjunts entre entitats al centre de la ciutat en el marc de les reunions per millorar la Festa, com ara el concert de Gossos el dissabte 21 d’octubre a les 8 de la tarda al passeig de la Indústria. El cartell de la Festa de Sant Martirià d’enguany és obra de l’artista Francesc Daranas.

Aquest diumenge dia 15 d’octubre, a les 12 del migdia al Teatre Municipal, la Festa Major escalfarà motors amb el pregó a càrrec de l’odontòloga forense Anna Hospital i Ribes. El cap de setmana de la Festa serà el 20, 21, 22 i 23 d’octubre del 2017. Durant el cap de setmana no faltaran els concerts a les Barraques de Banyoles amb grups com ara Krit, Auxili, Alidé Sans, Train To Roots, Quimi Portet o Sara Pi. Enguany hi haurà instal·lades 10 de les tradicionals Barraques de begudes i entrepans al recinte dels concerts de la Festa Major.

Tampoc faltaran les sardanes a la plaça Major, o la Festa de música per a cobla, que ja té més de 40 edicions i que organitza El Foment.

Un dels altres actes integrats en el marc de les Festes de Sant Martirià és el lliurament de la Medalla d’or de la ciutat a l’arquitecte Jeroni Moner en un acte que se celebrarà el dissabte 21 d’octubre a 2/4 d’1 del migdia a la sala d’actes de l’Ajuntament.

També es podrà gaudir de d’exposicions, la fira d’atraccions, activitats per a conèixer l’entorn natural i patrimonial, la volta a l’Estany amb la barca Tirona, la jornada de Sant Martirià al Club Natació Banyoles o espectacles infantils i familiars. A més, hi ha programades diferents sessions de teatre amb “Homes i dones”, gegants i capgrossos,  correfocs, castellers, l’ofici solemne al Monestir, un dinar popular, el ball de final de festa amb la Principal de la Bisbal o el castell de focs artificials a càrrec de Pirotècnia Tomàs. I per als incondicionals de les fires d’atraccions el dijous 19 d’octubre podran gaudir tot el dia de les atraccions a 1 euro. Una altra novetat és que es podrà accedir al recinte de les Fires amb el Tren Pinxo.  

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha demanat que “que tothom assisteixi a la Festa Major de Banyoles i s’ho passin bé.”  Noguer ha agraït a tots els que fan possible la Festa Major i ha demanat que s’hi participi massivament com a agraïment als organitzadors.

Notícies