Rubén Fernández & Andreu Zaragoza + Zamak Quartet presenten el celebrat

30.10.2017

L’àlbum, premiat com a millor disc de l’any per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, explora la connexió entre el pop, la Música Popular Brasilera i el jazz

Rubén Fernández & Andreu Zaragoza + Zamak Quartet presenten Girassol a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles el proper dissabte 4 de novembre (21 h, 8 €). L’àlbum, que el 2015 va ser premiat com a millor disc de l’any per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, explora la connexió entre el pop, la Música Popular Brasilera (MPB) i el jazz.

Girassol és el resultat d’un viatge cap a l’essència musical a través de cançons que són una reflexió, una recerca i una reivindicació de l’ésser humà. Són temes intensos i originals que barregen veus, guitarres, beatbox, quartet de corda, clarinet baix i contrabaix. L’ús de loops i efectes en els directes, provoca que l’experiència del concert sigui única.

A l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, a més, es podrà veureu en format De prop, amb aforament reduït i amb el públic situat al mateix escenari, envoltant la formació. La proposta inclou peces originals del mateix Fernández i Zaragoza, però també temes d’artistes peculiars i d’una forta personalitat, com ara Björk, Marcio Borges o Joni Mitchell.

Girassol és una proposta eclèctica i transversal que germina fruit d’un treball intens entre dos músics experimentats i solvents: Rubén Fernández (guitarra elèctrica i acústica) i Andreu Zaragoza (veu, percussió vocals i loops). A l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, a més, estaran acompanyats per la formació de corda Zamak Quartet: Margarida Olivé i Sara Balasch (violí), Marc Garcés (viola) i Iria Ayán (violoncel). 

Rubén Fernández & Andreu Zaragoza

El Taller de Músics de Barcelona ha estat espai de coneixença personal i professional de Fernández i Zaragoza, dos músics d’una enorme qualitat que decideixen treballar en projectes comuns. D’origen gallec però afincat a Catalunya des de fa anys, Rubén Fernández compta amb una formació autodidacta fins que als divuit anys entra en un àmbit més acadèmic i, de seguida, aterra a Barcelona. Ha compartit escenari amb músics reconeguts de l’escena actual i ha actuat en sales referents de l’Estat espanyol (Jamboree, Luz de Gas, Capitol), i en Festivals internacionals com ara el FIB Benicàssim, Oddstream Festival i Bilbao BBK, entre altres. Andreu Zaragoza comença  a formar-se als tretze anys i als disset ja actua amb les principals bandes de jazz del país. Ha actuat amb destacades figures del gènere i, actualment, forma part de diverses formacions. Alhora en els darrers anys ha alternat la docència a Barcelona i a Nova York.

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 17:45 h).

Per a més informació:

Ateneu - Centre Municipal d’Estudis Musicals

972 57 60 49

ateneu@ajbanyoles.org / www.ateneu.banyoles.cat

Notícies