Mísia, Toti Soler, Janoska Ensemble, Núria Graham, Marco Mezquida i els espectacles "Electe" i "El metge de Lampedusa", aquest 2018 a Banyoles

14.12.2017

Avui s’ha fet la presentació oficial de la programació estable d’Arts Escèniques de Banyoles. Gairebé 45 funcions i 30 espectacles de programació estable conformen la proposta pel primer semestre de 2018.

Dins l’apartat teatral, el dia 2 de febrer (21 h) al Teatre Municipal es donarà el tret de sortida de la temporada amb l’espectacle L’Electe, una comèdia de Ramon Madaula interpretada pel banyolí Roger Coma, una comèdia dramàtica que contraposa política contra ciència, consciència contra aparença, poder contra poder. El dia 16 de febrer (21 h) a la Factoria d’Arts Escèniques es podrà veure El metge de Lampedusa amb direcció de Miquel Gorriz i interpretat per Xicu Masó, un espectacle que ens relata la història real de Pietro Bartolo, metge a la illa de Lampedusa, un relat on Xicu Masó s’ha fet seva la veu i la memòria del doctor Bartolo. El 2 de març (21 h) al Teatre Municipal Fel Feixades (Teatre de Guerrilla) ens presentarà el seu espectacle Bona nit benparits! un cant divertit i serè al cicle de la vida. El dia 9 de març (21 h) i emmarcat en els actes del Dia de la Dona, a la Factoria d’Arts Escèniques la companyia La Sueca i sota la direcció de Cristina Cervià es podrà veure Els dies que vindran, una mirada contemporània, reivindicativa i genuïna sobre els arquetips femenins txekhovians. Els dies 6, 7 i 8 d’abril Cor de Teatre-Joves presentarà el seu nou espectacle Romeu i Julieta, aquesta vegada Cor de Teatre-Joves s’ha associat amb el director teatral Joan Gómez (Teatrebrik) per interpretar una original versió d’aquest clàssic de Shakespeare amb la plasticitat i força visual de les propostes del seu director escènic. El dia 13 d’abril (21 h) l’escenari del Teatre Municipal acollirà l’espectacle Sàpiens, de Roc Esquius i amb direcció de  Sergi Belbel. El dia 27 d’abril (21 h) a la Factoria d’Arts Escèniques serà el torn de #Lifespoiler una producció de la Sala Flyhard que ens parla sobre el destí i l’atzar. Finalment, tancarà la programació l’espectacle Una conferència ballada, a càrrec del ballarí Toni Jodar, una proposta entre conferència i acció ballada que ens parla de la història recent i les tendències actuals dels llenguatges de la dansa i el moviment.

Pel que fa a les propostes musicals a l’Auditori de l’Ateneu, el dia 20 de gener (21 h) encetarà la programació el projecte Revisiting Bowie un concert en el qual Adrià Plana & Les Filles Föllen homenatgen la figura de David Bowie, una de les majors icones de la cultura pop. El dia 28 de gener (19 h) el Janoska Ensemble farà el seu únic concert a Catalunya; es tracta d’una formació resultat d’una esbojarrada i singular barreja d’elements i estils (músiques tradicionals de l’antic món austro-hongarès, música clàssica, jazz, pop...) que acaba de presentar a la Konzerthaus de Viena el seu disc editat pel prestigiós segell Deutsche Grammophon.  El dia 24 de febrer (21 h), el versàtil pianista de jazz, improvisador i compositor Marco Mezquida, que ve de triomfar com a primer artista resident de la història del Voll Damm Jazz Festival de Barcelona, farà el seu concert de debut com a flamant artista resident de l’Ateneu – CMEM 2018 presentant l’espectacle Els somnis de Ravel. El dia 3 de març (21 h) el duet format per la soprano Alba Bosch i el pianista Marc Serra, ambdós del Pla de l’Estany, oferiran un recital de Lied. El dia 16 de març (21 h) a l’Auditori de l’Ateneu, Toti Soler i Gemma Humet presentaran l’espectacle Més de 50 anys, un recorregut pels millors temes que el guitarrista ha escrit durant més de 50 anys de carrera acompanyat de la delicada i alhora intensa veu de Gemma Humet i del seu trio. El dia 24 d’abril (21 h) el flamenc omplirà l’Auditori de l’Ateneu amb el grup Aurora, una aventura musical liderada pel jove cantaor Pere Martínez. El 14 d’abril (21 h) l’Auditori de l’Ateneu acollirà un dels concerts més esperats de la temporada, la gran cantant portuguesa Mísia portarà el seu particular homenatge a Amàlia Rodrigues, exemple màxim del fado. El dia 20 d’abril (21 h) Núria Graham presentarà el seu segon treball d’estudi Does it ring a bell? (El Segell del Primavera, 2017) un treball transparent i sobri amb deu temes evocadors entre l’indie-folk i el pop. El 5 de maig (21 h) la pianista Maria Canyigueral presentarà el seu darrer projecte Avantguarding Mompou, premiat per l’Arts Council d’Anglaterra. El dia 11 de maig (21 h), l’artista resident Marco Mezquida farà el seu segon concert a l’Auditori de l’Ateneu acompanyat de la ballarina i Premi Nacional de Dansa Sol Picó, una trobada entre dos autèntics animals escènics, un espectacle únic que no deixarà indiferent a l’espectador. Finalment tancarà la programació de l’Auditori de l’Ateneu l’òpera La Serva Padrona, a càrrec de la companyia Teatre de les Comèdies.

Dins el marc de la programació familiar es presenten sis propostes de gran qualitat. Obrirà la temporada l’espectacle El ràpid, un sabater sense follets, de la companyia B un espectacle que ajunta diversos contes tradicionals es podrà veure el dia 28 de gener (12 h i 17 h) al Teatre Municipal. L’11 de febrer (12 h i 16 h i 18 h), a la Factoria d’Arts Escèniques, Toti Toronell ens portarà Libèl·lula, que ha estat guardonat amb el Premi Drac d’Or de la Fira de Titelles de Lleida 2016 a la Millor Escenografia i Nominats al Millor Espectacle Familiar dels Premis de la Crítica 2016. El 18 de març (12 h i 17 h) la companyia Teatre al detall ens portarà a l’escenari del Teatre Municipal, La Nena dels Pardals un espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, sobre el respecte a la vida i la saviesa innata dels nens. El 8 d’abril (12 h) a l’Auditori de l’Ateneu la companyia El nen infinit presentarà l’espectacle musical Granados i l’espurna de la felicitat, un espectacle pensat tant per a tots els públics on cada edat hi podrà trobar les seves complicitats i les seves afinitats musicals i escèniques. La proposta de dansa emmarcada dins la programació familiar es durà a terme el dia 22 d’abril (12 h i 17 h) al Teatre Municipal, serà la companyia Thomas Noone Dance que ens portarà el seu nou espectacle Molsa, una adaptació de la novel·la de David Cirici que ha enlluernat lectors petits i grans. El 20 de maig (12 h i 17 h) serà el torn d’un clàssic, La rateta que escombrava l’escaleta, de la companyia Festuc Teatre. Tancarà la programació familiar l’espectacle de circ contemporani Collage, el dia 3 de juny (18 h) a la plaça de les Rodes.

Les entrades es posaran a la venda a partir de demà divendres a les 10 h, a www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i els divendres de 8:30 h a 15 h).

Enguany es torna a posar a la venda un Pack Nadal, un abonament que inclou tres espectacles seleccionats especialment per regalar durant aquestes festes de Nadal amb un descompte afegit al preu habitual. A banda del Pack Nadal, es podran continuar adquirint els abonaments 3/5 (15% de descompte), abonament 6/8 (20% de descompte) i abonament +8 (25% de descompte).

Notícies