"Els dies que vindran", de la companyia La Sueca, demà divendres a Banyoles

08.03.2018

L'espectacle, dirigit per la gironina Cristina Cervià, posa la lupa en els personatges femenins de l'escriptor rus Anton Txèkhov.

En el marc del Dia Internacional de la Dona del 8 de març, la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles acull demà divendres Els dies que vindran de la companyia La Sueca. L’espectacle, dirigit per la gironina Cristina Cervià, posa èmfasi, sobretot, en els personatges femenins de l’escriptor rus Anton Txèkhov, dones imaginades fa més de cent anys que s’anticipen i permeten a l’espectador revisar la realitat: la lluita per aconseguir allò que s’anhela, a pesar de tot.

Els dies que vindran constitueix una mirada contemporània, reivindicativa i genuïna sobre els arquetips femenins txekhovians. Segons la directora, Cristina Cervià, l’escriptor rus va escriure obres que tenien com a personatges destacats dones “perdedores en tots els àmbits” que es quedaven sempre atrapades en un món d’homes de la Rússia de finals del segle XIX. Segons Cervià, després de Shakespeare, Txèkhov és l’autor que ha entès millor l’ànima humana.

Cristina Cervià i La Sueca es nodreixen de l’univers insondable del mestre rus per fixar-se en una de les seves constants: l’esperança en alguna cosa millor que ha d’arribar a l’existència humana, encara que aquest anhel sigui un miratge, una utopia que mai es podrà assolir del tot.

L’obra es podrà veure demà divendres 9 de març a les 21.00 a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles. Les entrades, amb un preu de 10 €, es poden adquirir a través del web www.cultura.banyoles.cat o a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8.30 a 18.45 h i els divendres de 8.30 h a 14.45 h.)  

La companyia La Sueca va néixer durant la primavera del 2016 i Els dies que vindran és la seva primera proposta de creació.

Notícies