La diva del fado Mísia porta el seu homenatge a Amàlia Rodrígues aquest dissabte a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

09.04.2018

Para Amália és un doble àlbum que la diva del fado va enregistrar en el quinzè aniversari de la mort de la mítica cantant i actriu portuguesa

La diva del fado Mísia porta el seu homenatge a Amàlia Rodrígues aquest dissabte 14 d’abril (21 h, 18 €) a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. El concert forma part de la gira de presentació de Para Amàlia, un doble àlbum que la portuguesa va enregistrar el 2015, coincidint amb el quinzè aniversari de la mort de la mítica cantant i actriu. Mísia farà dos únics concerts a l’Estat espanyol, que seran a Banyoles i a Castelló de la Plana.

Para Amália és el tribut d’una de les dives actuals del gènere a la reina indiscutible del fado. Nascuda l’any 1920 a Lisboa, Amália da Piedade Rebordao Rodrigues és la cantant que més ha popularitzat el gènere arreu del món. Va gravar prop de dos-cents discos en els més de quaranta anys de carrera que la van dur a viatjar arreu i a vendre més de trenta milions de discos.

Per la seva banda, Mísia porta més de vint anys als escenaris, període en el qual ha forjat una proposta ferma i personal que l’ha portat a ser ambaixadora del fado arreu del món. Amb Para Amália, la portuguesa s’ha llançat en un àmbit poc habitual en ella, al de l’homenatge i el tribut. I ho ha fet al costat del pianista Fabrizio Romano, autor també dels arranjaments.

El disc té dues parts diferents, en la primera canta, acompanyada de Romano, les composicions d’Alain Oulman i altres poetes erudits que Amália va enregistrar. La segona part és més lluminosa i conté temes més tradicionals i populars que la reina del fado també va interpretar. A més, inclou quatre cançons noves, entre les quals hi ha Amália sempre e agora, que canta al costat de la brasilera Maria Bethania. També hi ha una versió de María la portuguesa, que Carlos Cano va escriure per a Amália i que Mísia interpreta amb la cantant Martirio.

Amb aquest espectacle, Mísia aconsegueix esborrar etiquetes artístiques i temporals. A l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles es podrà veure en un format proper, íntim i captivador.

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 15 h).

 

Per a més informació:

Ateneu - Centre Municipal d’Estudis Musicals

972 57 60 49

ateneu@ajbanyoles.org / www.ateneu.banyoles.cat

Notícies