Núria Graham presenta el seu nou disc

16.04.2018

La jove cantautora vigatana és una de les artistes més destacades de l’escena musical de casa nostra.

El proper divendres 20 d’abril, a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (21 h) Núria Graham presentarà el seu segon àlbum d’estudi Does It Ring a Bell? (El segell del Primavera, 2017).

Núria Graham torna a Banyoles després de presentar l’any 2013, durant l’(a)phònica, Festival de la Veu de Banyoles, la seva primera maqueta First Tracks i l’any 2015, emmarcat a la programació estable, on va fer la presentació del seu primer disc Bird Eyes.

Als 16 anys va debutar al món de la música; ara, amb 21 anys ja ha acumulat prou experiència per a donar forma a un disc ple de maduresa. Does It Ring a Bell?, un treball assossegat i riquíssim en matisos que combina la frescor des del punt de vista d’algú que acaba d’estrenar la vintena amb la serenitat de qui ja ha fet tot el que era necessari en els discs previs; First Tracks al 2013, Bird Eyes al 2015 i In The Cave EP al 2016.

Contemplatiu i evocador, Does It Ring a Bell?, arrenca amb la frase “It’s time to grow up, girl!”, a mode d’autoafirmació, i es tanca amb una altra revelació: “Sometimes I do get What I want”. En mig, reflexions sobre desenganys amorosos, pecats de joventut, odes de la diversió desacomplexada, històries sobre noies de bar i somnis d’hospital: bocins de vida comptats com peces d’un trencaclosques. Peces de la Núria: la que adverteix que amaguis els teus sentiments en algun lloc segur, la que reconeix haver descobert la seva pitjor versió, però també la que et diu que se les apanya millor sense tu i que, sí, a vegades aconsegueix el que vol.

Núria Graham ja sona inconfusible: és agradable detectar referències sonores a les atmosferes de Mac DeMarco, a la nocturnitat d’Angel Olsen i el batec nebulós de Cass McCombs, però al mateix temps ja és casi anecdòtic. Pesa molt més la seva capacitat de sostenir cançons únicament amb veu i guitarra, i la detallista coproducció de Joan Pons (El Petit de Cal Eril), que acomoda les cançons fins a emplenar-les d’aire perquè respirin i despleguin tota la seva màgia sense pressa.

Després de ser un dels grans noms del Mercat de Música Viva de Vic i d’actuar a diversos festivals a nivell internacional de Portugal, França, Estats Units, Núria Graham arriba a Banyoles abans de presentar Does It Ring a Bell?  als festivals Cruïlla, Primavera Sound, Mad Cool Festival o Vida Festival.

Les entrades, amb un preu de 10 € anticipada i 12 € taquilla, es poden adquirir a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 a 18:45 h i els divendres de 8:30 h a 14:45 h.)

Notícies