La Pianista Gironina Maria Canyigueral preestrena

27.04.2018

Afincada a Londres, Canyigueral s’ha format a Barcelona, Brussel·les i Londres, i ha desenvolupat bona part de la seva carrera al Regne Unit

El projecte ha estat premiat per l’Arts Council d’Anglaterra i inclou un cicle inèdit que nou reputats compositors europeus han escrit per retre homenatge a Frederic Mompou

La pianista gironina Maria Canyigueral presenta Avantguarding Mompou aquest dissabte 5 de maig a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (21 h, 8 €). Es tracta de la preestrena d’un projecte premiat per l’Arts Council d’Anglaterra, que s’estrenarà el 10 de juny al Conway Hall de Londres, i que inclou un cicle inèdit que nou reputats compositors europeus han escrit per a retre homenatge al cicle de Cançons i danses de Frederic Mompou.

El projecte neix del desig de la solista gironina d’interpretar en concert aquest cicle, juntament amb un cicle inèdit de cançons i danses creat especialment per a l’ocasió. Per fer-ho, ha comptat amb la col·laboració de grans noms del panorama musical d’avantguarda, com Joan Magrané, Josep Maria Guix, Víctor Estapé, Anton Garcia Abril, Konstantia Gourzi, Jiri Gemrot, Nicolas Bacri, Moritz Eggert i Joseph Phibbs.

El programa inclou també l’enèrgic Allegro de Concierto op. 46 de Granados, Dotze cavallers - Un nouveau Hommage à Frédéric Mompou d'Estapé, Souvenir pour piano - after listening to Mompou and visiting Barcelona de Gemrot, Reverberaciones de García-Abril, Stella de Guiz i les Sis Bagatel·les op. 126 de Beethoven.  

Nascuda a Girona i resident a Londres, Maria Canyigueral s’ha format a Barcelona, Brussel·les i Londres i ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional al Regne Unit. Ha tocat en sales com ara el Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu, l’Auditori de Girona, el Saint Martin in the Fields, Holywell Room d’Oxford, Saint James’s Piccadilly, l’Auditorio de León i la Fundación Juan March de Madrid, entre d’altres.

Premiada en concursos internacionals, el 2010 és finalista del XII Concours International d’Ille de France, el 2012 va obtenir el segon premi al Wifrid Parry Prize de Londres juntament amb la violinista Marisol Lee, el 2013 guanya el segon premi al Max Pirani Trio Prize de Londres amb Ianthe Ensemble i el 2014 rep el segon premi a Concurso Internacional de música de càmera ‘Anton Garcia Abril’ de Granada juntament amb el violoncel·lista Alexander Rolton.

Recentment, el seu CD al costat de la violinista Lana Trotovsek ha estat guardonat amb Medalla d’or als Global Music Awards 2016.

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).

Tots els materials relacionats els trobareu als següents enllaços:

www.ateneu.banyoles.cat/premsa.asp

Per a més informació:

Ateneu - Centre Municipal d’Estudis Musicals

972 57 60 49

ateneu@ajbanyoles.org / www.ateneu.banyoles.cat

Notícies