Marco Mezquida i Sol Picó porten "Cita a cegues" a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

07.05.2018

L’espectacle uneix l’estil d’una de les coreògrafes i ballarines més aplaudides del moment i les interpretacions sofisticades i lluminoses del pianista i compositor menorquí

El pianista i compositor Marco Mezquida i la ballarina Sol Picó presenten Cita a cegues aquest divendres 11 de maig (21 h, 12 €) a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. L’espectacle uneix, d’una banda, l’estil d’una de les coreògrafes i ballarines de dansa contemporània més aplaudides del moment i, de l’altra, les interpretacions sofisticades i lluminoses del menorquí. Serà el segon dels quatre espectacles que Mezquida oferirà com a artista resident 2018.

Cita a cegues és un viatge musical amb sinestèsia de moviments i de sons. Un xat propicia la trobada dels dos protagonistes. A partir d’aquí, es desenvolupa una història d’amor contemporània. Ens l’expliquen sense paraules, només amb el llenguatge musical de Mezquida i els moviment de Picó. Se la veurà ballar sobre les taules o les cadires... fins i tot damunt del piano.

Sol Picó i Marco Mezquida es coneixen de manera casual. És una amiga comuna que té la idea d’unir-los. Quan es troben ideen un espectacle que neix des de l’espontaneïtat i la llibertat. Creen quatre pautes i deixen marge per a la improvisació. Fan una projecció directa de música i dansa des d’un lloc molt simple i pur, amb l’amor com a fil conductor.

Nascuda a Alcoi però afincada a Barcelona, Sol Picó és Premi Nacional de Dansa 2016 i una primera espasa d’una disciplina de la qual conrea clàssica, espanyola i contemporània. Gaudeix d’una tècnica exquisida, una creativitat desbordant i un sentit de l’humor que li permet connectar amb tot tipus de públics.

Marco Mezquida, nascut a Maó també afincat a Barcelona, és un músic amb reconeixement internacional, aclamat per públic, crítica i col·legues. S’ha convertit en un dels músics més valorats i sol·licitats del panorama jazzístic i les músiques improvisades a l’Estat espanyol. Elogiat per la seva versatilitat i pel seu potent magnetisme musical, és un dels artistes més complets i expressius de la seva generació.

Tots els concerts de la residència

Mezquida va encetar la residència artística a l’Ateneu – CMEM el passat 24 de febrer amb l’espectacle Els somnis de Ravel. Mezquida, però, també és sinònim de flamenc. Ho demostrarà el 22 de setembre, quan presentarà Conexión amb Juan Gómez Chicuelo. El guitarrista és un dels escollit de l’àmbit flamenc: guanyador d’un Goya i brillant com a solista però també com a soci, entre d’altres, de Poveda o de Duquende.

L’últim concert de la residència, el 15 de desembre, tindrà accent banyolí. M.A.P. és l’acrònim de Mezquida-Aurignac-Prats i també és un viatge energètic pel talent i compositiu i interpretatiu d’aquests tres joves, units en un trio que explora sense límits els sons en els dotze temes que integren el seu primer disc junts. Marco Mezquida (piano), Ernesto Aurignac (saxo alt) i Ramon Prats (bateria) han guanyat, amb aquest treball, el Premi Enderrock de la crítica al millor disc de jazz.

Les entrades per al concert de divendres es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).

Notícies