Lectura en companyia: jugant amb les paraules d’abans i d’ara

29.05.2018

Divendres, 25 de maig, a les 11.00 h a la Biblioteca

La Biblioteca, com a espai social i cultural, organitza diferents activitats de participació per a persones i col·lectius diferents. «Lectura en companyia» és un projecte que acull un espai de lectura a la Biblioteca i també a domicili i a residències gràcies al voluntariat de la Biblioteca i la col·laboració amb el Servei Fem Companyia, de l’Àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany.

Divendres passat, per commemorar l’Any Pompeu Fabra, la Biblioteca  va acollir una activitat per acostar el mestre Pompeu Fabra a les persones grans de Banyoles i comarca. 

Isabel Roura, professora i tècnica del Servei Comarcal de Català, ens va parlar  de qui era Pompeu Fabra, dels seus estudis i de la seva passió per la llengua. També vam jugar amb el diccionari i amb les paraules preferides que durant els mesos d’abril i maig s’han recollit i exposat als diferents equipaments de la ciutat, com atzucac, calcigar, amistat, eufònica, espiadimonis, moixaina o xiuxiuejar.

Aquesta activitat s’emmarca en la celebració de l’Any Fabra: durant el 2018 es commemoren els 150 anys del naixement del Mestre i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

Hi col·labora: Servei Comarcal de Català (CPNL), Biblioteca de Banyoles, Casal Cívic i Centre Cívic  de Banyoles i el Servei Fem Companyia-Àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany.

 

Notícies