L'(a)phònica tanca la 15a. edició amb les veus d'Ariel Rot, El Petit de Cal Eril, Ferran Palau i Reggae per Xics aquest diumenge 17 de juny

16.06.2018

Entre les activitats paral·leles programades per l’última jornada del festival destaca un taller per als més petits, el tast de concert d’Adam Giles Levy i Marala, i el concert de Cor Maimons

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, tanca la seva 15a edició aquest diumenge 17 de juny amb una dotzena de propostes per a tots els públics. Entre les veus que s’hi podran sentir, destquen les de Reggae per xics, Ferran Palau, Chris Kramer & Beatbox’n’Blues, Ariel Rot i El Petit de Cal Eril, entre d’altres.

L’últim dia de festival, diumenge 17 de juny, arrencarà de bon matí amb un espectacle familiar: Reggae per xics, de The Penguins. Presentaran Ballant damunt la lluna (Buenritmo Producciones, 2018), un disc amb ritmes jamaicans per a totes les edats (Juanola La Murala, 11 h, gratuït). L’(a)phònica continuarà a la tarda amb Ferran Palau, que presentarà el seu darrer treball, Blanc, per primera vegada a les comarques gironines (claustre del Monestir de Sant Esteve, 18 h, 8 € / 11 €). A continuació, una altra de les propostes internacionals del festival: Chris Kramer & Beatbox’n’Blues. Serà la primera actuació a Catalunya d’aquesta banda alemanya que mescla un estil clàssic com és el blues amb un element del hip-hop com és el beatbox (plaça del Teatre, 19 h, gratuït). El segon concert a la Barca Tirona serà a càrrec de Marcel Lázara i Júlia Arrey, que interpretaran les cançons de Pedalant endins (Halley Records, 2018) amb totes les entrades exhaurides (19:30 h). Més tard serà el torn d’Ariel Rot. El guitarrista i compositor torna a Banyoles amb Solo Rot, en què presentarà en solitari algunes de les cançons que l’han acompanyat al llarg de la seva trajectòria (Auditori de l’Ateneu de Banyoles, 19:45 h, 12 € / 15 €). A continuació, la formació sueca Sångensemblen Amanda, considerat com un dels grups vocals més destacats de l’escena musical europea, oferirà una actuació única a l’Estat espanyol, amb una proposta de veu, teatre i dansa (Juanola La Muralla, 20 h, gratuït). Tancarà la 15a edició del festival El Petit de Cal Eril, amb el seu darrer disc, una trilogia triangular que beu del treball conjunt de la banda després de més de 90 intensos concerts amb La força (Bankrobber, 2016) (Juanola La Muralla, 22:30 h, gratuït).

Pel que fa a les activitats paral·leles, se’n podran seguir cinc. Al matí es durà a terme el taller per a nens i nenes Un festival d’emocions, al Museu Darder (12:30 h i 13 h), relacionat amb la imatge gràfica d’enguany. A l’hora del vermut, Adam Giles Levy oferirà un tast de concerts a Can Pericus (13 h, gratuït). A la tarda, els Banys Vells acolliran l’actuació de Marala, també dins del tast de concerts (16:30 h, gratuït). Al pavelló d’Esponellà tindrà lloc la 18a Trobada de cantaires del Pla de l’Estany (18:30 h, gratuït). I una hora més tard, el Cor Maimons oferirà una actuació a la plaça dels Estudis (19:30 h, gratuït).

Més del 75% de les propostes són gratuïtes. Les entrades i abonaments per als espectacles de pagament són a la venda al web www.aphonica.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (pg. Indústria, 25 / 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 h a 14:45 h).

Diversitat estilística en la jornada de divendres

Estils com ska, reggae, pop, cançó d’autor, folk i rap són alguns dels que es van poder sentir aquest divendres a l’(a)phònica, amb actuacions com la de Judit Neddermann, que va exhaurir totes les localitats de l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. També es van poder sentir les veus de Vinicio Capossela, cantautor italià que va oferir en un espai tan emblemàtic com l’estany, les cançons tradicionals de l’Alta Irpinia, on té les seves arrels. Així mateix, l’escenari Juanola La Muralla va comptar amb una molt bona afluència de públic amb les actuacions de Senyor Oca i Dr. Calypso, que van tancar la nit. Els cors de l’EMMB i els tast de concerts de Baba Flow i Velvet Jeans van completar el cartell del divendres.

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, va néixer l’any 2004 i en aquests quinze anys ja hi han passat artistes i formacions de reconeguda trajectòria com José González, Viggo Mortensen i Rafel Plana, Micah P. Hinson, Jorge Drexler, The Excitements, Maïa Vidal, Joan Margarit & Carles Margarit, Standstill, Juan Perro, Mishima, Las Migas, Joan Miquel Oliver, Quimi Portet, Cançons de la veritat oculta, Martirio, Najwa, Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio, Raimon, Pedro Guerra, Hanne Hukkelberg, Christina Rosenvinge, Nouvelle Vague, Roger Mas, Love of Lesbian, I Fagiolini, Jay-Jay Johanson, Lluís Llach, Amanda, Ariel Rot, Albert Pla, Miguel Poveda, Feliu Ventura o Maika Makowski, entre molts d’altres. El Festival està organitzat per l’Ajuntament de Banyoles, i està gestionat integralment per l’empresa Alter Sinergies.

Notícies