Clara Peya, Chicuelo & Mesquida, Christina Rosenvinge, L'Orquestra Simfònica Camera Musicae i els espectacles "Els nens desagraïts" i "Bona gent", aquesta tardor a Banyoles

18.07.2018

Les entrades per tots els espectacles es posaran a la venda demà dijous 19 de juliol a partir de les 10.00 del matí.

28 espectacles i gairebé 50 funcions conformen la programació estables d’arts escèniques de Banyoles pel segon semestre de 2018 que s’ha presentat aquest matí en roda de premsa a l’Ajuntament de Banyoles.

Les propostes musicals

Pel que fa als espectacles musicals, que tindran lloc a l’Auditori de l’Ateneu, la temporada s’estrenarà el dissabte 15 de setembre (21h) amb la preestrena d’Estómac el nou disc de la pianista i compositora Clara Peya, un àlbum que aborda la desconstrucció de la idea de l’amor romàntic tal i com l’entenem.

El dia 22 de setembre (21h) Marco Mezquida, l’artista resident de l’Ateneu-CMEM 2018, acompanyat de Chicuelo, un dels compositors i guitarristes més sòlids i influents del flamenc actual, ens portarà l’espectacle Conexión, una fusió de jazz i flamenc que estan portant als principals escenaris nacionals i internacionals.

El dia 7 d’octubre (19h), el pianista Ignasi Cambra, un dels solistes més destacats de l’escena catalana, oferirà un recorregut per les obres més íntimes de tres compositors de grans formats: Chopin, Rakhmàninov i Txaikovski.

El divendres 2 de novembre (21h) la cantautora Christina Rosenvinge presentarà a les comarques gironines el seu últim disc Un hombre rubio. Amb aquest treball Rosenvinge s’endinsa en la fortalesa emocional masculina per mitjà de diferents identitats: un pare, un fill, un amant...

El dia 11 de novembre (19h) la premiada soprano argentina Mercedes Gancedo, acompanyada de la pianista Beatriz González Miralles, interpretaran a l’Auditori de l’Ateneu el seu espectacle Cooking America!, un recorregut per les músiques del continent americà amb els nens i la cuina com a protagonistes.

El dia 17 de novembre (21h) serà el torn del grup banyolí Morgat Morgat amb la presentació d’Orgull adolescent, un àlbum que, com anuncien, en directe és com “un rampell acotxat amb llençols de cotó”. Rauxa i emoció a parts iguals en la que serà la presentació oficial del nou disc.

El 30 de novembre (21h) Ramon Prats Quartet + 3 presentaran l’espectacle Revisitant Ok Computer a les comarques gironines.

El dia 15 de desembre (21h) Marco Mezquida farà el quart i últim concert de la seva residència artística a l’Ateneu – CMEM, en aquesta ocasió es presenta amb el conjunt M.A.P Mezquida Aurignac Prats, un sensacional trio que reuneix a tres dels músics més genials i camaleònics de l’escena jazzística estatal enèrgic viatge pel talent compositiu i interpretatiu d’aquests tres joves, units en un sensacional trio que explora sense límits els sons en dotze temes que integren el seu primer disc junts. Tocs de classicisme amb desenvolupaments de free-jazz i lliure improvisació.

Tancarà la programació musical de l’Auditori de l’Ateneu l’Orquestra Simfònica Camera Musicae el dia 21 de desembre (21h), un dels projectes orquestrals més sòlids apareguts en la darrera dècada que interpretarà Nadal simfònic, amb obres de Haydn, Bach i Mozart.

Les propostes teatrals

Dins l’apartat teatral, els banyolins Cor de Teatre, portaran a la Factoria d’Arts Escèniques, els dies 23 i 30 de setembre (12h), Troia, una veritable odissea!, un espectacle polifònic-teatral a partir dels relats de La Ilíada i L’Odissea en què Cor de Teatre ens farà viatjar amb les seves veus per alguns dels episodis més representatius i emocionants d’aquests dos poemes èpics fundacionals de la cultura europea.

L’espectacle Un déu salvatge, dirigit per Miquel Torrent, serà l’espectacle estrella de la Festa Major de Sant Martirià 2018. Es podrà veure al Teatre Municipal de Banyoles els dies 19, 20, 21, 22, 26, 27 i 28 d’octubre.

El dia 9 de novembre (21h), a la Factoria d’Arts Escèniques, es representarà Els nens desagraïts, de Llàtzer Garcia, un espectacle basat en uns fets reals ocorreguts a Sant Gregori durant els anys 80. L’espectacle ha rebut el Premi al Millor Text Teatral i Millor Actriu a Teresa Vallicrosa als XX Premis de la Crítica de les Arts Escèniques 2018.

El dia 10 de novembre (18h i 21h), a la Factoria d’Arts Escèniques, els banyolins Cor de Teatre Small presenten el seu espectacle No se n’ha parlat prou, un espectacle de creació que dona veu a les inquietuds dels nostres joves i a la visió que tenen ells sobre el món i la societat on vivim.

El dia 16 de novembre (21h) al Teatre Municipal, Quim Masferrer porta el seu últim espectacle Bona Gent, un espectacle ple de veritat, honest i on Quim Masferrer vol ser el teu espectador.

El dia 23 de novembre (21h), a la Factoria d’Arts Escèniques, es representarà Paraules d’Amor, de Joan Ollé, una obra que vol retre homenatge a les moltes maneres de parlar el català dels nostres avis, pares, nosaltres mateixos i els nostres fills.

També a la Factoria d’Arts Escèniques, els dies 30 de novembre i 1 de desembre (21h), la companyia LogOut Teatre presentarà Valerie, una destrucció del Hamlet de William Shakespeare situada a Babilònia. L’obra vol ser una aproximació a l’actitud antinaturalista d’autors com Mark Ravenhill o Thomas Ostermeier.

El dia 7 de desembre (21h), emmarcat dins la programació del Festival Temporada Alta 2018, es representarà a la Factoria d’Arts Escèniques Esmorza amb mi, d’Ivan Morales, un espectacle que ens parla de com podem tornar a creure i com pot tornar a néixer l’amor, com ens apropem a la maduresa però no volem deixar de jugar, per més difícil que sembli de vegades.

Finalment, tancarà la programació teatral la coproducció entre l’Ajuntament de Banyoles i la companyia Cor de Teatre, Els Pastorets de Banyoles, que es representarà els dies 26, 29 i 30 de desembre i 6, 12 i 13 de gener (18h) al Teatre Municipal.

Propostes familiars

Finalment, la programació familiar presenta 6 propostes de gran qualitat. Obrirà la temporada de tardor l’espectacle Tandarica Circus, de la companyia Cia. Passabarret, el dia 30 de setembre (18h) a la plaça de les Rodes.

Els dies 13 i 14 d’octubre (19h, 12 h i 17h) la companyia banyolina Teatre a la Fuga, representarà a la Factoria d’Arts Escèniques i emmarcat dins la programació de Festival Temporada Alta 2018, el seu nou espectacle El senyor petit.

Emmarcats en les activitats de la Festa Major de Sant Martirià 2018, The Pinker Tones portaran el dissabte 20 d’octubre (12h) a l’Auditori de l’Ateneu l’espectacle Rolf & Flor a l’Amazones i el diumenge 21 d’octubre (12h) també a l’Auditori serà el torn de Marcel Gros amb Universari.

El dia 18 de novembre (12h i 17h), la cia. Teatre Nu, portarà a l’escenari del Teatre Municipal l’espectacle Kàtia. Finalment, el diumenge 23 de desembre (12h i 17h) a la Factoria d’Arts Escèniques es durà a terme l’espectacle, Adéu Peter Pan, de la cia. Festuc Teatre.

Entrades a la venda, demà

Les entrades per a tots els espectacles es posaran a la venda a partir de demà dijous 19 de juliol a les 10.00 a www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a divendres de 8.30h a 14.45).

A part de les entrades dels espectacles, també es posaran a la venda 3 tipus d’abonaments, 3/5, 6/8 i +8. Aquests abonaments durant la temporada donen dret a un 15%, 20% i 25% de descompte sobre el preu de les entrades.

Notícies