L'Ateneu-CMEM programa un taller de musicals en l'oferta de cursos per al segon semestre del 2018

20.07.2018

D’entre les novetats, l’equipament aposta per donar cabuda a un Taller de musicals adreçats a nois i noies de 10 a 16 anys

L’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals de Banyoles organitza un Taller de musicals dins l’oferta de cursos formatius per la segon semestre de 2018. És la principal novetat d’una programació que aposta per cursos anuals i que arriben a un espectre molt ampli de població. D’entre les noves incorporacions, també destaca l’espai Música i criança.

Dirigit a nois i noies de deu a setze anys, el Taller de musicals és un projecte conjunt entre l’Aula de Teatre de Banyoles i l’Escola Municipal de Música de Banyoles. El curs abordarà les tres disciplines del teatre musical, la interpretació, el cant i la dansa, amb l’objectiu de descobrir noves formes d’expressió a l’escenari i, alhora, conèixer el gènere d’una forma divertida. Serà d’octubre a maig, els dissabtes de 10 h a 12:15 h. Les professores seran Alba Carretero (dansa), Laura Pujolàs (interpretació) i Nataliya Nesterchuck (cant).

Una altra de les novetats serà l’espai Música i Criança, impartit per Mireia Monterde Mamacrea, família creativa. Dirigit a dones embarassades i famílies amb nadons fins a un any, vol ser un punt d’encontre en el qual es realitzaran dinàmiques corporals a través de la dansa i de la música, al mateix temps que es compartirà un espai en relació amb la maternitat i la criança. L’objectiu de fons és utilitzar la música com una eina fonamental per a millorar el vincle entre mares i pares i fills/es. Serà els dilluns d’octubre a maig d’11 h a 12:15 h.

La mateixa Mamacrea consolida el curs Música i moviment en família. L’objectiu d’aquesta proposta és enfortir i afavorir el vincle emocional entre la mare/pare i el nadó a través de la música. Es fa a través de cançons, jocs de falda i moixaines, danses i audicions, jocs musicals i manipulació d’instruments, a través dels quals els nens i nens veuen afavorit el seu desenvolupament motriu, sensorial, emocional i social, mentre que els pares i mares descobreixen una nova manera de comunicar-se amb els fills. El curs serà d’octubre a maig i comptarà amb dos grups: els dilluns de 17:30 h a 18 h i els dimecres de 15:30 h a 16:15 h.

L’oferta formativa de l’Ateneu – CMEM es completa amb altres cursos ja consolidats. El curs Ritme i moviment, coorganitzat amb la Fundació Estany, es manté també en la programació de l’Ateneu – CMEM. Serà els dissabtes d’octubre a maig, de 10 h a 11 h, i de 11:15 h a 12:15 h, en sessions d’una hora. És una proposta de música i dansa per a persones amb discapacitat intel·lectual que parteix de la base que l’art és un element essencial per al desenvolupament de qualsevol persona, també per a les persones amb disCapacitat. Veu moviment, cos, sons, percussions però també comunicació, concentració i emocions són els eixos d’una proposta que potencia la música i la dansa com a elements importants per al benestar de les persones.

També continua el curs d’iniciació musical per a adults Avui, música, que imparteix la professora Meritxell Roure. Proposa descobrir l’experiència musical en un marc lúdic, assequible, creatiu i gratificant a partir del treball amb cant, percussió corporal, instruments, percussions Orff o audicions diverses. Una ocasió per iniciar-se a la música per a tots els adults. Serà els dijous d’octubre a maig de 20 h a 21:15 h.

Per altra banda, continua la seva trajectòria el curs permanent i cor estable Ateneu Gospel (dimarts, de 21 h a 22:30 h). La pertinença al cor està plantejada com un curs permanent en el qual els seus membres reben formació setmanal mentre treballen repertori d’espirituals negres i himnes gospel dirigits pel prestigiós director i trombonista barceloní Dani Alonso, fundador de Gospelians, el Cor de Gospel de Gràcia i la Barcelona Jazz Orquestra. 

Les inscripcions per a tots aquests cursos s’obriran el dilluns 3 de setembre al web www.ateneu.banyoles.cat i a la secretaria de l’Ateneu – CMEM, a la plaça Major de Banyoles.

Notícies