Clara Peya preestrena el seu nou disc "Estómac", a Banyoles

13.09.2018

Clara Peya torna a Banyoles després de presentar l’any 2017, durant l’(a)phònica, Festival de la Veu de Banyoles, el seu disc "Oceanes" (TempsRecord, 2017).

Pianista i compositora, Clara Peya és considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l’escena musical del país. Una biografia frenètica que transita entre la música, el teatre i l’activisme.

Musicalment, Peya és inclassificable: bascula entre la música de cambra, el jazz, el pop i l’electrònica, mantenint sempre com a centre de gravetat el piano.

Ella és energia i sentiment en estat pur, sense deixar de banda el crit i el compromís amb la llibertat. Una personalitat artística contagiosa i torrencial que en directe es despulla, es transforma i s’escampa per tot l’escenari i més enllà. La seva forma personal de tocar ha fet que sigui considerada una de les pianistes catalanes més escèniques i transgressores.

Feminista declarada, es defineix a si mateixa com “inquieta, visceral, intensa i transcendent”. Clara Peya fuig de tòpics i, sobretot, creu en el poder de l’art per a la denúncia.

Estómac és el vuitè disc de Clara Peya, que a cavall del jazz, el pop i l’electrònica- i seguint la recerca feminista iniciada amb Oceanes (TempsRecord, 2017) - busca desconstruir la idea de l’amor romàntic tal i com l’entenem. Després d’haver escrit més de 300 cançons d’amor al llarg de la seva carrera musical, la Clara es pregunta en què i de quina manera necessita cantar aquest amor.

Estómac neix i creix fruit de la llarga i compromesa carrera de la Clara Peya i de la relació amb el seu company creatiu Vic Moliner i dels molts escenaris ja trepitjats amb una banda de músics molt lliures i expressius que reinterpreten en cada ocasió una música sempre viva.

Clara Peya estarà acompanyada a l’escenari de l’Auditori de l’Ateneu pel banyolí Vic Moliner al contrabaix, Magalí Sare a la veu, Didak Fernández a les percussions i electrònica i Andreu Moreno a la bateria i percussions.

Les entrades, amb un preu de 10 € anticipada i 12 € taquilla, es poden adquirir a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 a 14:45 h).

Notícies