Conferència "Maria Aurèlia Capmany, dona donassa" a càrrec de Mª Àngels Cabré

16.11.2018

La conferència tindrà lloc avui divendres 16 de novembre a les 19 h a la sala d'actes del Museu Darder.

Per la commemoració del centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany, la Biblioteca Comarcal del Pla de l’Estany  ha volgut celebrar-ho amb una conferència que recordi la seva figura, referent al nostre país, a càrrec de l’escriptora i directora de l’Observatori Cultural de Gènere, M. Àngels Cabré.

L’any 2018 es commemoren 100 anys del naixement de Maria Aurèlia Capmany (1918-1991), novel·lista, dramaturga, assagista, traductora, activista cultural, antifranquista i feminista. Referent del feminisme al nostre país, amb la publicació de La dona a Catalunya (1966) es convertí en un nom ineludible a l’hora de parlar d’aquest moviment que defensa un lloc digne per les dones al món.

L’escriptora i directora de l’Observatori Cultural de Gènere, Maria Àngels Cabré, oferirà una conferència basada en la figura M. Aurèlia Capmany, una de les autores catalanes més polifacètiques de la seva època.

Aquesta activitat està emmarcada en els actes del centenari del naixement de l’escriptora i de la difusió del fons Frances Bartrina de Literatura i Dona.

Us recordem que a la biblioteca, també trobareu moltes de les seves obres i també biografies de l’escriptora. I també podeu buscar més informació als següents links:

http://mariangelescabre.blogspot.com/

http://cultura.gencat.cat/ca/anymariaaureliacapmany/inici/

 

Notícies