Ramon Prats Quartet + 3 presenta l'espectacle "Revisitant Ok Computer" a les comarques gironines

27.11.2018

El músic banyolí va ser premiat l’any 2014 per l’Associació de Músics de Catalunya com a Músic de l’Any, Disc de l’Any i Grup de l’Any

El proper divendres 30 de novembre a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (21 h) Ramon Prats Quartet + 3 farà la presentació a les comarques gironines de l’espectacle Revisitant Ok Computer.

Quan Radiohead va publicar Ok Computer l’any 1997 no quedava clar quin seria el camí que obririen internet i les noves tecnologies. Radiohead, amb la seva particular lectura de canvis que això representaria, va fer un gir en la trajectòria del pop, presentant temàtiques com l’alienació de l’individu. 20 anys després, i en el moment en què apareixen temes com la postveritat, fer una relectura del disc representa desmuntar el poliedre musical i muntar-lo de nou a partir de les mateixes peces. Aquesta vegada, però, qüestionant el present.

Aquesta és la perspectiva des de la qual Ramon Prats va afrontar l’encàrrec de l’Auditori de Barcelona de revisitar el mític disc de Radiohead. Allunyant-se de les versions que han tingut més protagonisme, com són les de Brad Mehldau o The Bad Plus, però mantenint l’essència  de la sonoritat del disc. No són versions ni molt menys “covers”, sinó composicions fetes a partir de desfer les que formen part del disc original. Així, durant el concert les orelles entenen el context, queda clar que estem a l’univers d’Ok Computer i fins i tot es reconeixen moments de cada cançó. D’aquesta manera, es proposa un viatge a les profunditats del disc obviant les cançons, tal i com les coneixem.

El bateria banyolí es va formar a l’Escola Superior de Música de Catalunya l’any 2007 i està actiu a l’escena musical en grups d’estils diversos com el jazz, el rock o la improvisació lliure. L’any 2014 va ser premiat per l’AMJM (associació de músics de jazz de Catalunya) com a Músic de l’any, Disc de l’any (per Ramon Prats Quartet) i Grup de l’any (per Ramon Prats Quartet).

El Ramon Prats Quartet + 3, està també format per Sandrine Robiliard al violoncel, Marc Clos a les làmines, Marc Cuevas al baix i a l’electrònica, Jaume Llombart a la guitarra, David Soler al pedal stell i Marcel.lí Bayer als clarinets i electrònica.

Les entrades, amb un preu de 8 € anticipada i 10 € taquilla, es poden adquirir a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 a 18:45 h i els divendres de 8:30 a 14:45 h).

Notícies