FEMJazz! celebra la 26a edició del 23 al 26 de maig del 2019

25.04.2019

Un dels plats forts de la programació d’enguany és l’estrena a les comarques gironines de l’espectacle "Consagració", de la Néstor Giménez Orchestra

El Taller de Música de Banyoles organitza entre el 23 i el 26 de maig el 26è FEMJazz! – Festival d’Emergències Musicals de Banyoles. El festival planteja una edició que es manté fidel a la filosofia que el caracteritza: talent jove català, diversitat d’estils amb el jazz com a element comú, voluntat de fer el jazz accessible a tothom i diferents localitzacions per la ciutat de Banyoles. Aquest tarannà es resumeix en l’eslògan del festival: “Fem jazz, fem poble!”

Un dels concerts de l’edició d’enguany és Consagració, de la Néstor Giménez Orchestra, organitzat per Joventuts Musicals de Banyoles i Joventuts Musicals de Catalunya en el marc del festival (dissabte 25 de maig, Auditori de l’Ateneu, 21 h). L’espectacle, que s’estrenarà per primera vegada a les comarques gironines, consisteix en un tribut a una de les obres cabdals de la història de la música, La consagració de la primavera d’Ígor Stravinski, en què Giménez s’ha inspirat per compondre una música nova, moderna i transgressora. L’obra es presenta en un gran format, interpretada per una orquestra de 22 músics. Com a complement al concert, Giménez i els intèrprets que l’acompanyen realitzaran un assaig obert i comentat per compartir amb els joves alumnes de l’Escola Municipal de Música de Banyoles les experiències del projecte.

Les entrades de Consagració ja es poden adquirir a través del web https://culturabanyoles.koobin.com

Com en l’edició del 2018, el festival completa la programació de concerts amb activitats paral·leles que tracten altres qüestions vinculades a la música. Si l’any passat es va proposar un espai de debat i reflexió sobre la presència de les dones als circuits musicals, enguany s’abordaran les condicions laborals dels músics i les possibles maneres de millorar-les en una xerrada amb la participació de membres del Sindicat de Músics Activistes de Catalunya (SMAC!). 

D’altra banda, per aquesta edició el Taller de Música ha apostat per reforçar la voluntat didàctica de FEMJazz! amb el curs Qui té por del jazz?, impulsat conjuntament amb l’Ateneu-CMEM. El curs consta de tres sessions, que tindran lloc els tres dissabtes anteriors al festival (4, 11 i 18 de maig), d’11 a 1 del migdia, a la Sala 0 de l’Ateneu.   

Notícies