Balkan Paradise Orchestra i la Cobla dels Sons Essencials, entre els grups que actuaran a la tercera edició d'Ethno Catalonia

02.07.2018

Banyoles acollirà del 6 al 16 de juliol la tercera Banyoles acollirà del 6 al 16 de juliol la tercera edició catalana d’aquest tercera edició catalana d’aquesta residència artíst edició catalana d’aquesta residència artística a residència artística i festival folk internacional present a 19 països i festival folk internacional present a 19 països El projecte, que aplegarà 40 joves músics d’arreu del món, ofereix una gira final el món, ofereix una gira final , ofereix una gira final que passarà per passarà perPirineos Sur, Pirineos Sur, Pirineos Sur, el Festival Viñas de Moià Festival Viñas de Moià Festival Viñas de Moià i el cicle el cicle el ciclede Músiques del Món de Músiques del Món de Músiques del Món del Recinte Modernista de Recinte Modernista de Sant Pau Sant Pau Sant Paude Barcelona de Barcelona de Barcelona Banyoles, 28 Banyoles, 28de junyde 2018 de 2018 de 2018.-Ethno Catalonia arriba a la seva tercera edició consolidat com un de les propostes més singulars del panorama musical estiuenc. Serà del 6 al 16 del 6 al 16 del 6 al 16de juliol de juliol de juliol de 2018 i de nou l’epicentre serà la ciutat de 2018Banyoles Banyoles Banyoles, per bé que també passarà perBarcelona, Moià i Osca. Ethno Catalonia és alhora un festival i una residència artística. Pel què fa a la residència artística, en ella 40 joves músics de l’ residència artística àmbit de la música tradicional s’apleguen durant deu dies per compartir experiències i música i treballar un repertori multiètnic que després presenten en una gira de concerts final. Mentre dura la residència, que tindrà lloc a l’Ateneu – CMEM de Banyoles, se celebra paral·lelament un festival folk festival folk que reuneix alguns dels noms ival folk propis i que enguany oferirà 12 concerts 12 concerts 12 concerts gratuïts i oberts al públic.

UN PROGRAMA INNOVADOR PRESENT A 19 PAÏSOS

Ethno és un programa de música folk, ètnica i tradicional organitzat per Jeunesses Musicales International. Fundat al 1990 a Suècia, Aquest 2018 se celebraran 20 Ethno en 19 països: Nova Zelanda, Índia, Malawi, Anglaterra, Brasil (Ethno Brasil i Ethno Bahia), Illes Salomó, Suècia, Xipre, Austràlia, Catalunya, Dinamarca, Croàcia, Estònia, Portugal, Uganda, Flandes, Finlàndia, Alemanya i Algèria. Els Ethno està adreçat a joves músics de fins a 30 anys amb l’objectiu de preservar i potenciar el patrimoni musical tradicional. Els joves músics es reuneixen en aquestes residències artístiques caracteritzades per l’aprenentatge democràtic i igualitari: no hi ha mestres ni classes magistrals sinó tallers en els quals els joves ensenyen i comparteixen entre ells la música i la cultura del seu país, amb el sol guiatge d’uns líders que coordinen el grup i preparen els arranjaments. L’equipament de l’Ateneu – CMEM de Banyoles CMEM de Banyoles CMEM de Banyoles es convertirà doncs en un autèntic laboratori musical on els intèrprets d’arreu assajaran i prepararan la producció musical que interpretaran en directe com una orquestra multiètnica. A l’Ethno Catalonia 2018 està prevista la participació de 40 músics procedents de tres continents: Àfrica (Algèria, Tunísia, Egipte, Txad i Uganda), Àsia (Jordània, Índia) i Europa (Noruega, Suïssa, Alemanya, Bèlgica, Anglaterra, Xipre, Espanya i Catalunya).

ETHNO TOUR, UNA GIRA FINAL PELS MILLORS FESTIVALS

El colofó del projecte és la gira final, l’Ethno To Ethno Tour Ethno Tour, protagonitzat pels quaranta músics que ur conformen l’Ethno Orchestra, i que portarà l’espectacle en ruta per festivals i cicles de referència: Cicle de Músiques del Món del Recinte M Recinte Modernista de Sant Pau Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona (11 de odernista de Sant Pau juliol), Festival Festival Festival Viñas de Moià (13 de juliol) i especialment Pirineos Pirineos Sur Pirineos Sur (Lanuza i Sallent de Sur Gállego, Osca), el festival de músiques d’arrel més important del sud d’Europa (14 de juliol). El final de la gira és el concert a la Plaça Major de Banyoles, a on retorna l’Ethno Orchestra el 15 dejuliol. DEU DIES DE FESTIVAL A BANYOLES Al voltant d’aquesta residència artística única, Ethno Catalonia ofereix tot un programa de concerts que constitueix un autèntic festival que se celebra a Banyoles, amb totes les activitats obertes i gratuïtes. Hi actuaran els grups Cobla de Cobla dels Sons Essencials Cobla dels Sons Essencials, David Mauricio ls Sons Essencials David Mauricio David Mauricio, Criatures, Criatures Víctor Branch Víctor Branch Víctor Branch, Raquel Lúa i Amaia Lúa i Amaia Lúa i Amaia Miranda Miranda Miranda o Balkan Paradise Orchestra Balkan Paradise Orchestra Balkan Paradise Orchestra. La programació del festival es completa amb la jam session oberta a tots els músics interessats i els concerts individuals que protagonitzen els participants de l’Ethno. La major part dels concerts se celebren en l’Escenari Ateneu, a la Plaça Major de Banyoles, però també en d’altres espais a l’Auditori de l’Ateneu o la Barca La Tirona.

Notícies