Un món de paper

Miquel Blanch i Coll

Núm. 5
ISBN: 978-84-87257-10-0
Pàgines: 142
Any de Publicació:2003
Preu: 12€
A les biblioteques públiques: catàleg

Aquesta obra és una visió intel·ligent i aguda d'una etapa ben concreta de la vida banyolina més propera: el franquisme i la transició democràtica, amb alguns records d'infantesa que fan referència als anys anteriors de la República i la guerra.

L'autor, el llibreter banyolí Miquel Blanch, hi reviu escenes i moments viscuts de tots aquest anys i, amb un estil amè i àgil, ens transmet un testimoni sincer i sovint punyent de la nostra història més recent: en primer lloc, la República i la guerra, vista des de Banyoles i amb uns ulls de nen; en segon lloc, i molt especialment, la dictadura franquista, que, acabada la guerra, es va abatre sobre la societat catalana i que Miquel Blanch va viure de ple, i, finalment, els anys més recents de la transició a la democràcia.

Als qui van viure el franquisme, aquestes pàgines els portaran el record d'escenes i ambients d'aquells temps. Als qui, per l'edat, se'l van estalviar, aquest llibre els ajudarà a fer-se una idea del que la dictadura representava en la vida de cada dia. A uns i altres, les anècdotes i els comentaris de Miquel Blanch els faran reflexionar sobre aquesta etapa de la nostra historia recent.