GIORQUESTRA AMB MARIOLA MEMBRIVES

Falla i Lorca, viatge per la modernitat ibèrica

Finalitzat
Dissabte 20 de març | 20:30 h

Director: Francesc Prat. Cantaora: Mariola Membrives. Piano: Marta Puig.

La GIOrquestra presenta un programa que gira al voltant del modernisme musical ibèric amb dos protagonistes: Manuel de Falla i Federico García-Lorca. La proposta comptarà amb la col·laboració inestimable de la cantaora Mariola Membrives, que interpretarà l’Amor Brujo (segons la versió de 1915) i les Canciones populares españolas, ambdues de De Falla; però també amb la pianista Marta Puig, que interpretarà el Concert per a clave i cinc instruments del mateix compositor en la seva versió per a piano.

El debut discogràfic de Mariola Membrives va ser Llorona (2014), al qual va seguir la proposta Omega 20.16 i el duet amb Chano Dominguez. És la veu flamenca de FreeBach212 de La Fura dels Baus i Federico García de Pep Tosar. L’any 2017 es va estrenar com a solista de l’Orquestra Simfónica de Barcelona i Nacional de Catalunya a l’Auditori interpretant El Amor Brujo sota la direcció de Josep Caballé. El 2019 va publicar el disc Lorca Spanish Songs a duet amb el guitarrista de Nova York Marc Ribot. Ha estat considerada la millor creadora de l’any per la revista Time Out i ha estat guardonada amb el premi “Córdoba a Escena”.

Fidel al seu lema “Música en majúscules”, la GIO és una orquestra simfònica del tot versàtil que ofereix música de qualitat, oberta a tots els estils, i que compta amb la col·laboració de prestigiosos solistes nacionals i internacionals. La presentació oficial va tenir lloc el 2012 a l’Auditori de Girona, acompanyada de Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina. Un èxit de públic, de crítica i mediàtic que ha acompanyat tots els concerts simfònics de producció pròpia en què ha comptat amb solistes del prestigi. La GIO participa regularment als principals festivals i auditoris del país, destacant la cloenda del Festival de Cap Roig amb Andrea Bocelli, l’actuació a les dues primeres edicions del Festival Jardins de Pedralbes o l’espectacle de música electrònica Maestro al Liceu. També ha actuat al Palau de la Música acompanyant Maldita Nerea, a l’Auditori de Barcelona amb el projecte El Cor Canta i aquest estiu ha clos els festivals Castell de Peralada amb Maestro i Cap Roig amb Ainhoa Arteta.

Organitza: Joventuts Musicals de Banyoles

En conveni amb: Ajuntament de Banyoles

Dissabte
20
mar
Des de
12 €
Finalitzat