Banyoles s'adhereix al programa Apropa Cultura

11.12.2019

El Teatre Municipal, l’Auditori i La Factoria oferiran les entrades a col·lectius en risc d’exclusió a preus reduïts

L’Ajuntament de Banyoles s’adhereix a Apropa Cultura, un programa socioeducatiu dels principals equipaments culturals del país que s’adreça a entitats i serveis socials que treballen amb persones que es troben en una situació vulnerable o en risc d’exclusió social. La iniciativa, que vincula les àrees de Cultura i Benestar Social del consistori, s’engegarà amb la nova programació de cultura, que es presentarà aquest divendres, i inclou tots els espectacles d’arts escèniques i música i tres propostes de la programació familiar.

Apropa Cultura és una xarxa de teatres, auditoris, museus i festivals de Catalunya que ofereix entrades a preus molt reduïts destinades a entitats i serveis socials que treballen amb persones en situació de vulnerabilitat. El regidor de Cultura, Miquel Cuenca, s’ha mostrat convençut que “tota la cultura té una important funció social i per això és especialment important garantir-ne l’accés universal” i ha afegit que “a partir de la propera programació estarem més a prop d’aquest objectiu, tot cedint una part de les nostres localitats a un preu molt reduït”.

La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, ha destacat que “amb l’adhesió a Apropa Cultura el nostre objectiu és fer accessible la programació de cultura de la nostra ciutat a col·lectius en situació de vulnerabilitat”. Per últim, la directora d’Apropa Cultura, Sonia Gainza, s’ha felicitat de la incorporació de Banyoles al programa perquè, segons ha destacat, “fa una aposta decidida per la cultura inclusiva” i ha explicat que entre l’Ajuntament i Apropa Cultura “hi haurà un assessorament previ per triar els espectacles més adients per a cada col·lectiu”.

Per beneficiar-se del programa Apropa Cultura, els col·lectius interessats caldrà que hi accedeixin a través del web www.apropacultura.cat i podran reservar les entrades dels espectacles que els interessin a un preu molt reduït d’un màxim de 3 euros per persona. En el cas de Banyoles, es podran adquirir entrades per a tots els concerts de L’Auditori de l’Ateneu i per a tots els espectacles d’arts escèniques tant del Teatre Municipal com de La Factoria d’Arts Escèniques i per a tres de les produccions de la programació familiar. 

Apropa Cultura

Apropa Cultura i els equipaments que en formen part fan possible que col·lectius en situació vulnerable i en risc d’exclusió social puguin gaudir de teatres, auditoris, museus i festivals i participar de la vida cultural arreu de Catalunya. El programa és la unió d’esforços dels equipaments culturals de Catalunya. Actualment prop d’un centenar d’equipaments de tot el país en formen part.

El programa s’adreça a entitats socials que treballen amb persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social, tant en àmbits preventius com d’intervenció directa. Apropa Cultura els connecta amb els teatres, auditoris, museus i festivals d’arreu de Catalunya per convertir la cultura en un fet habitual i rellevant també per a les persones més vulnerables. Els equipaments culturals reserven per a ells el 2% del seu aforament de temporada a un preu de 3 euros i ofereixen visites i activitats adaptades. A més, Apropa Cultura ofereix formació i assessorament en accessibilitat als equipaments culturals per atendre millor les necessitats d’aquestes persones.

Actualment, Apropa Cultura compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”.

Notícies