Banyoles promou la campanya "Fem-ho èpic, no patètic" per a un Carnestoltes responsable i lliure de sexisme

13.02.2020

S'habilitarà un Punt Lila dissabte a la nit a la plaça de les Rodes i es fa una campanya prèvia de difusió i prevenció als instituts.

L’Ajuntament de Banyoles impulsa per Carnestoltes la campanya de prevenció i sensibilització “Fem-ho èpic, no patètic” per tal de conscienciar la població –especialment, els joves– sobre la necessitat de gaudir responsablement. A partir d’aquest lema, la campanya s’articula al voltant d’exemples de comportaments i situacions irresponsables i sexistes que es poden produir durant la festa, i consells sobre com actuar en cas de patir-ne o presenciar-ne.

La campanya s’ha llançat a través de les xarxes socials i també es presentarà als instituts de la ciutat durant la setmana prèvia a la celebració de Carnestoltes. Tècnics de salut, joventut i festes visitaran els centres de secundària durant les hores del pati per donar a conèixer la campanya, informar sobre el Punt Lila i recollir l’opinió i les experiències dels joves sobre consum d’alcohol, agressions sexistes i altres situacions en l’oci nocturn. A més, els joves es podran estampar amb el tampó promocional de la campanya.

La regidora de Joventut, Gemma Feixas, ha destacat que, amb aquesta nova campanya, “hem volgut aprofundir en els missatges i deixar clar quins comportaments no acceptem a les festes de Banyoles i fer-ho amb un llenguatge clarament dirigit als joves, però que implica a totes les generacions que participen a les festes”.

El Punt Lila estarà actiu el dissabte 15 de febrer, entre les 8 del vespre i les 4 de la matinada, a la plaça de les Rodes. Al Punt Lila s’hi ofereix suport, orientació i assessorament a qualsevol assistent a la festa. Els joves que visitin el Punt Lila rebran un braçalet amb el telèfon de l’espai perquè, en cas que ho necessitin, puguin trucar-hi.

A banda del lloc d’atenció física del Punt Lila, es podrà trobar suport a través del personal organitzador de la festa, el personal de seguretat, a la barra i al punt mèdic, i també contactant amb la Policia Local, la Clínica Salus Infirmorum i el telèfon d’Emergències – 112.

L’Ajuntament de Banyoles va impulsar el Punt Lila per primera vegada per la Festa Major de Sant Martirià de 2018, al recinte de Barraques. Des de llavors, el servei s’ha ofert pel Carnestoltes, el Carnestoltes d’Estiu de les Festes d’Agost i la festa major i ha esdevingut un espai de referència durant les festes, sobretot per al jovent, però també per a qualsevol ciutadà que ho requereixi.

Notícies