La Vicens Martín Dream Big Band i Gemma Abrié porten l'espectacle "Els fruits saborosos" a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

18.02.2020

El concert, guardonat amb dos premis Enderrock com a millor proposta i millor directe de Jazz, es basa en el recull de poemes homònim de Josep Carner.

L’Ateneu - CMEM de Banyoles se suma a l’any de commemoració del 50è aniversari de la mort de Josep Carner, el príncep dels poetes catalans, amb un concert de Vicens Martín Dream Big Band i Gemma Abrié organitzat per Joventuts Musicals de Banyoles i que tindrà lloc aquest dissabte 22 de febrer a l’Auditori de l’Ateneu (21 h, 12 €). La formació portarà a l’escenari de l’Auditori de l’Ateneu l’espectacle Els fruits saborosos, guardonat amb els premis Enderrock a la Millor Proposta de Jazz i el Millor Directe de Jazz i basat en el recull de poemes homònim de Carner que, sota el títol d’un fruit, ens parla de les emocions dels diferents moments de la vida.

Una obra jazzística i poètica que compta amb la veu de Gemma Abrié, versàtil i carismàtica i amb un gran coneixement de llenguatges tant diversos com el jazz, el funk o la cançó d’autor catalana. Acompanyada de la rapsoda Mariona Blanch, actriu de gran trajectòria i excel·lent cantant, i per una orquestra de luxe amb alguns dels més brillants músics de casa nostra, La Dream Big Band dirigida per Vicens Martín, amb àmplia experiència per la seva feina com a impulsor del projecte de grans formacions del Taller de Músics i director de l’Original Jazz Orquestra Taller de Músics.

Martín va crear la Dream Big Band després de més de 15 anys escrivint música per a moltes orquestres. Els fruits saborosos és el primer projecte de la formació, que ha musicat l’obra de Carner amb la complicitat de la veu de Gemma Abrié. Un disc excepcional i original amb les divuit poesies del llibre que l’any 2013 va merèixer els premis Enderrock a Millor Nova proposta i Millor Directe Jazz del 2013.

Amb la publicació l’any 1906 d’Els fruits saborosos, Josep Carner, amb només vint-i-dos anys, entra a la història de la literatura catalana com a figura cabdal del Noucentisme. Més tard serà conegut com el “príncep dels poetes”. Aquest concert és la interpretació d’una selecció dels poemes del llibre de Carner, musicats per Vicens Martín, que ha fet seves les paraules del poeta per a convertir-les en cançons, sense que els versos perdin l’aroma mediterrani que contenen i que sempre ha acompanyat la música de Martín.

La premsa ha dit d’aquest espectacle que “Martín ha fet un vestit musical a mida per a uns poemes que traspuen frescor, sensualitat i energia” (La Vanguardia), que “la seva cançó-jazz desprèn aromes mediterranis” (El Periódico), “l’èxit de la proposta presentada radica en l’exquisit i exemplar acoblament entre les idees que emanen dels poemes de Carner amb la música composta a l’efecte per Vicens Martín” (JazzTK), “Martín aborda els poemes amb una gran diversitat de tons, adequant l’ambient de cada composició a l’aire de cada text i traient punta a la mal·leabilitat d’una big band que aplega puntals del país jazzístic” (440 Clàssica & Jazz) o “El resultat és un disc subtil, acurat i pulcre, i un directe potent, fresc i estimulant” (Núvol).

Les entrades per al concert de dissabte es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).

Notícies