Banyoles inaugura l'exposició de l'Any Carner

08.09.2020

“Josep Carner. Dir molt en un mig dir seria mon afany” és una mostra de petit format sobre les etapes vitals i literàries de l’autor

Aquest divendres s’inaugurarà a la sala d’actes de l’Ajuntament de Banyoles l’exposició “Josep Carner. Dir molt en un mig dir seria mon afany”. La mostra s’emmarca en el cicle d’activitats de l’Any Carner a la ciutat i ofereix un recorregut per la vida i l’obra de l’autor barceloní. Ha estat comissariada pel banyolí Jaume Coll, doctor en Filologia Catalana, professor de Crítica del Text de la Universitat de Barcelona i marmessor literari de l’obra de Carner des del 1988, i que també s’ha encarregat de comissariar el programa d’actes de la commemoració oficial de l’Any Carner que organitza la Generalitat de Catalunya a través de la Institució de Lletres les Catalanes (ILC).

La inauguració comptarà amb la presència del director de la ILC, Oriol Ponsatí-Murlà, i el propi comissari de l’Any Carner, Jaume Coll, a més de l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer. La mostra, que està produïda per la ILC amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, s’estructura en diversos plafons que repassen la biografia i l’obra del príncep dels poetes, des dels seus anys de joventut i formació a Barcelona fins a l’exili després de la Guerra Civil, passant pels anys en què exercí de diplomàtic en diverses ciutats europees i a Beirut. A Banyoles es mostraran a més diversos volums, llibres i documents carnerians.

L’exposició, d’entrada gratuïta, es podrà visitar fins al 25 de setembre, de dilluns a divendres de 9 h a 19 h. Banyoles serà la primera de les poblacions catalanes que acollirà aquesta mostra itinerant, que després circularà per diverses ciutats.

Continuació de l’Any Carner

Després de la interrupció provocada per l’esclat de la crisi sanitària per la Covid-19, l’organització de l’Any Carner ha reprogramat la majoria d’actes previstos inicialment. El cicle ofereix aquest setembre dues activitats més. La primera és l’espectacle de titelles “Faules de la Fontaine”, a càrrec de Núria Cabrera, dijous 17 de setembre a les 17.30 h al Claustre del Monestir. La segona, que tancarà el cicle, és el concert de The New Catalan Ensemble, diumenge 20 de setembre a les 19 h a l’Auditori de l’Ateneu, en què el conjunt interpretarà un repertori basat en una selecció de poemes de Bestiari, publicat per Carner el 1964.

Notícies