El Taller de Música de Banyoles organitza el Pícnic Jazz 2020

08.09.2020

Se celebrarà el dissabte 12 de setembre i consistirà en una jornada de quatre concerts al Parc de la Draga

El Taller de Música de Banyoles organitza el Pícnic Jazz 2020, que tindrà lloc el dissabte 12 de setembre de les 12 del migdia a les 8 del vespre al Parc de la Draga. La jornada consistirà en quatre concerts de conjunts emergents de l’escena jazzística catalana. L’esdeveniment, impulsat en col·laboració amb l’Ajuntament de Banyoles i amb el suport de la Diputació de Girona, vol oferir un tast de la programació que s’havia previst per al FEMJazz! Banyoles, el festival anual que cada maig organitza el Taller, i que s’ha hagut d’ajornar fins l’any que ve a causa de la pandèmia de la Covid-19. El format del Pícnic Jazz era l’habitual en l’última jornada de les últimes edicions de FEMJazz!. 

Programació

Els encarregats d’encetar el Pícnic Jazz seran el trio TRO, encapçalat pel saxofonista Pere Miró (12 h), que proposa un repertori de so enèrgic i punyent, basat en composicions dels tres integrants del grup. Presentaran les cançons del seu segon disc, S’apropa tempesta, publicat la tardor del 2019.

Tot seguit serà el torn del septet de Lluc Casares (14 h). La formació, creada i liderada pel saxofonista barceloní després de dos anys vivint i formant-se a Nova York, és un projecte amb el qual el músic vehicula les seves composicions i que es nodreix dels joves intèrprets de l’escena local catalana. El conjunt va actuar l’any passat al prestigiós Dizzy’s Club de Nova York.

Havent dinat, Lucía Fumero i Rita Payés oferiran un concert amb cançons de músics que les apassionen, com Chico Buarque, Edu Lobo i Carlos Aguirre, acompanyades pel contrabaixista Juan Pablo Balcázar (16 h). Serà el primer cop que tots tres intèrprets coincidiran en un mateix escenari.

Finalment, el Pícnic Jazz es clourà amb l’actuació del Tonia Richardson Quartet (18 h) i la seva barreja de  soul, R&B i textures electròniques, amb la veu de la britànica Tonia Richardson com a fil conductor.

Inscripcions i funcionament

L’assistència al Pícnic Jazz és gratuïta. És recomanable inscriure-s’hi prèviament, atès que l’espai serà limitat, a través del formulari online que es pot trobar a les xarxes socials de FEMJazz!  i al web del festival, www.femjazz.cat. La inscripció es fa per grups de convivència: només cal que una persona del grup realitzi la inscripció i indiqui quantes persones seran en total. El dia del Pícnic Jazz es validarà la inscripció a l’entrada del recinte i es prendran les dades de contacte de cadascun del assistents. El període d’inscripció s’acaba dijous 10 de setembre a la mitjanit.

El públic es distribuirà en espais quadrats delimitats sobre l’herba, amb una superfície i distància entre espais suficient per garantir les mesures de seguretat. En funció del nombre de membres de cada grup, l’espai assignat serà més o menys gran. Així mateix, hi haurà cadires a primera fila per qui vulgui seure durant els concerts. El Taller de Música anima els assistents a dur-se el menjar per passar la jornada a la Draga. L’organització també oferirà servei de barra amb begudes i packs vermut i packs dinar.

Des del Taller de Música i l’Ajuntament de Banyoles s’ha vetllat perquè la distribució dels espais garanteixi les distàncies i el recinte del Pícnic Jazz disposi de gel hidroalcohòlic, a més de procurar la desinfecció regular de  les cadires, la zona de la barra, els lavabos i l’escenari per preservar la seguretat de públic, músics, altres treballadors i col·laboradors de l’esdeveniment.

El Taller

El Taller de Música de Banyoles, escola de música moderna i jazz des de l'any 1988, és també l’entitat organitzadora del Festival de Jazz de Banyoles, que va començar l’abril del 1994. Amb el temps es van anar afegint concerts, es van diversificar els espais i el festival va créixer fins a convertir-se en una proposta sòlida, referència pels amants del jazz del Pla de l’Estany i les comarques gironines, que duia a Banyoles grans noms de l’escena nacional i internacional durant els caps de setmana del mes de juny. Des de fa uns anys, el festival s’ha rebatejat com a FEMJazz! - Festival d’Emergències Musicals de Banyoles. Més enllà d’aquesta cita, el Taller organitza altres concerts i activitats divulgatives sobre el jazz al llarg de l’any.

Notícies