Banyoles participa a l'exposició fotogràfica a l'aire lliure "Des del meu balcó"

01.10.2020

Des d'avui i fins al 30 de novembre es podran veure en diferents edificis fotografies ciutadanes del confinament.

L’Ajuntament de Banyoles, PHotoESPAÑA i INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, han organitzat l’exposició «Des del meu balcó» que pretén ser un gran homenatge col·lectiu a la ciutadania després del confinament. L’exposició es podrà veure en diferents edificis de la ciutat fins al proper 30 de novembre.

«Des del meu balcó» és una exposició col·lectiva sorgida de les imatges capturades des dels balcons i finestres durant el confinament establert a causa de la pandèmia de la COVID-19, elements simbòlics d’aquells moments. Es tracta del recull de les vivències de la ciutadania i l’expressió dels seus punts de vista sobre aquesta situació a través de la fotografia.

A Banyoles, les fotografies es poden veure a les façanes de l’Ajuntament, l’Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany, el Museu Darder, el Museu Arqueològic Comarcal, la Biblioteca Pública, l’Ateneu, els Banys Vells i el Club Natació Banyoles. En aquests edificis, s’hi han instal·lat fotografies en lones de gran format on, en cada edifici, s’hi mostra una de les imatges seleccionades i que, en el cas de Banyoles, són de Sílvia Poch, Teresa Aquesolo, Carme Casula, Laia Puig Fontrodona, Javi Burguiño, Desirée Parra i Enkar Neil.

A més de Banyoles, també hi participen Girona, Santa Coloma de Farners, Ripoll, Figueres i La Bisbal d’Empordà. A banda d’aquestes ciutats, des del portal web d’INSPAI s’ha habilitat una nova secció des de la qual també es podrà consultar la ubicació d’aquestes fotografies, presestant per aficionats com per professionals i una exposició virtual amb les imatges seleccionades.

PHotoESPAÑA
Aquest any PHotoESPAÑA, el Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals i un dels festivals de fotografia de referència de l’Estat, ha obert la seva XXIII edició amb cinquanta exposicions situades a cinquanta ciutats de tot l’Estat, com a gran homenatge col·lectiu que en algunes   ciutats s’allargarà fins a finals d’any.

El mes de març passat, PHotoESPAÑA va convocar el públic en general perquè realitzessin aquestes imatges. Un total de 2.450 fotografies han estat seleccionades per un jurat d’experts per participar en l’exposició d’entre les més de 63.000 que es van presentar i que actualment es poden consultar a Instagram amb l’etiqueta #PHdesdemibalcón.

Notícies