L’exposició ‘Mots de calç i sal’ de Jaume Geli arriba a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles

15.10.2020

El projecte, que contraposa el paisatge de l’Estany de Banyoles amb el de les Illes Balears, havia de tenir lloc abans de la pandèmia en el marc de la Quinzena Mallorquina.

El banyolí Jaume Geli porta aquest dijous a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles la seva exposició ‘Mots de calç i sal’. L’obra de Geli està formada per cinc instal·lacions que l’artista ha creat a partir de l’obra poètica de diversos autors balears en relació amb el seu paisatge. A més, també inclou textos d’autors més propers -de Banyoles i comarca- i una tercera part amb peces pròpies de Geli.

L’artista banyolí, que sent una atracció pel petit món isolat de les Balears, juntament amb Miquel Torrent, condueix als assistents per les instal·lacions amb accions guionitzades on s’interactua amb les diverses peces. Geli ha explicat en una entrevista a Ràdio Banyoles que, després de la pandèmia, han donat protagonisme a aquestes accions que van acompanyades d’un film de 10 minuts, on es llegeixen fragments dels versos del banyolí.

Mots banyolins i balears

L’exposició emmarcada en els actes de la Quinzena Mallorquina explora de manera plàstica el que s’ha construït a l’exposició. ‘Mots de calç i sal’ està format amb còdols, branques, fulles, fang, ceràmica, materials fets amb escaiola que configuren lletres que alhora construeixen mots. Geli ha explicat que la seva intenció ha estat contraposar el paisatge balear amb el del Pla de l’Estany.

Exposició a la Factoria

L’exposició ‘Mots de calç i sal’ es podrà veure a partir de dijous a les 8 del vespre a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles fins al dia 18 d’octubre. Les entrades tenen un preu de 3€ i es poden aconseguir al web www.cultura.banyoles.cat.

Notícies