La producció banyolina "Mamaaaa!!!" torna aquest cap de setmana al Teatre Municipal de Banyoles

22.10.2020

El públic familiar se citarà a l'Auditori amb els espectacles "Experiències" de Pep Bou i "Corre Trufa" de Pentina el gat.

La comèdia teatral ‘Mamaaaa!!!’ tornarà aquest cap de setmana al Teatre Municipal de Banyoles. El muntatge es podrà veure en funcions, de divendres a dilluns, i les entrades estan a la venda al web de Cultura Banyoles. També aquest cap de setmana es podran veure a l’Auditori de l’Ateneu dos espectacles per al públic familiar: ‘Experiències’, amb Pep Bou, i ‘Corre Trufa’, de Pentina el gat.

El muntatge teatral ‘Mamaaaa!!!’ és una producció de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles que es va estrenar l’any passat per la Festa Major de Sant Martirià. L’espectacle s’ha reprogramat aquest any després que, amb el confinament per la crisi sanitària per la Covid- 19, cap companyia banyolina va poder assajar una nova producció i, des de l’Àrea de Cultura, es va apostar per reprogramar l’estrena de l’any passat. L’obra, original de Jordi Sánchez i Pep Anton Gómez, és una comèdia estripada que parla d’una mare que té més de cent anys i cap intenció de morir-se, a més d’un patrimoni que pot resoldre la vida dels fills. Mamaaaa!!! és una comèdia que entre timbres, pastilles i llibretes d’estalvis,mostra una realitat que tot just comencem a viure: una generació que ronda la seixantena i que ningú no va preparar per aguantar uns pares incombustibles.

‘Mamaaaa!!!’ està dirigida per Belín Boix i protagonitzada per Miquel Torrent i Jordi Angelats,que no deixaran l’espectador indiferent. El muntatge es podrà veure en quatre funcions des de demà divendres 23 d’octubre al dilluns 26 d’octubre. Les entrades es poden adquirir al web cultura.banyoles.cat o bé a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, per cal demanar cita prèvia.

El teatre familiar, a l’Auditori

A més de la producció ‘Mamaaaa!!!’, aquest cap de setmana també es podran veure dos espectacles més, en aquest cas per al públic familiar i a l’Auditori de l’Ateneu. Dissabte al migdia es podrà veure el muntatge Experiències amb Pep Bou, una referència mundial en l’art de les bombolles de sabó. En el muntatge, promogut per l’entitat Té tela, Pep Bou crea, dirigeix i protagonitza aquest espectacle on proposa a l’espectador un viatge cap a mons poètics i onírics partint de tres elements senzills però essencials: el sabó, l’aigua i la música en directe.

I diumenge també al migdia i a l’Auditori de l’Ateneu es podrà veure ‘Corre Trufa’ de la companyia Pentina el gat. Es tracta d’una activitat organitzada per Joventuts Musicals de Banyoles i pensada com a concert familiar i concert educatius per a infants d’entre 3 i 7 anys. Corre Trufa explica la història de la Trufa, una gosseta que viu amb una parella i els seus dos fills i no coneix més que l’amor que li donen els seus amos. Durant unes vacances a la muntanya es perd i comença l’aventura que la portarà finalment al retrobament amb la seva família per un viatge on venç les pors i descobreix l’amistat dels altres que l’ajuden a arribar a casa.

La companyia Pentina el Gat porta més de 20 anys creant espectacles i girant arreu de Catalunya i part de l’estranger. L’integren quatre músics i actors: Sílvia Dotti, Xavier Vila, Pol Soler i Sam Atencia.

Mamaaaa!!!, Experiències i Corre Trufa formen part de la programació estable d’arts escèniques de Cultura Banyoles. Les tres propostes estaven incloses en la programació d’activitats de la Festa de Sant Martirià que finalment s’ha suspès i, a banda de la jornada de portes obertes dels museus, seran les úniques propostes que es mantindran.

Portes obertes als Museus

Aquest cap de setmana els Museus de Banyoles faran també jornades de portes obertes. Tant el Museu Arqueològic com el Museu Darder es podran visitar gratuïtament dissabte i diumenge en horari de matí i tarda i dilluns al matí. Concretament, dissabte i diumenge de 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 2 del migdia i a la tarda de les 5 a 2/4 de 8 del vespre. Dilluns, l’horari d’obertura serà diumenge de 2/4 d’11 del matí a les 2 del migdia.

A banda de l’exposició permanent dels dos museus, es podran visitar les exposicions temporals ‘Ernest Costa. Notari del territori’, al Museu Darder, i ‘Denominació d’Origen Banyoles: Passat, present i futur del comerç de proximitat’ al Museu Arqueològic.

Notícies