Exposicions: DESENTERRANT EL SILENCI

Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar

Del 21.01.17 al 26.03.17
ACTIVITAT GRATUÏTA

del 21 de gener al 31 de març

Horari:
Dimarts a dissabte de 10:30h a 13:30h i de 16h a 18:30h. Diumenge de 10:30h a 14h.

La mostra fotogràfica de Sergi Bernal se centra en l'afusellament del professor català Antoni Benaiges.

L'exposició presenta una trentena de fotografies en blanc i negre, de diferents formats, que reconstrueixen la història del mestre Antoni Benaiges a partir de la seva exhumació, l'estiu de 2010, de la fossa de La Pedraja, on va ser enterrat amb altres 103 persones afusellades pel bàndol feixista.

Els tres pilars de la mostra són les fosses del franquisme, la  repressió i depuració dels mestres de la República, i la impremta a l'escola, fruit del mètode pedagògic Freinet, que aplicà Benaiges a Bañuelos de Bureba. És per això que a l'exposició es podran veure facsímils dels quaderns que el mestre i els seus alumnes van publicar entre 1934 i 1936.

La mostra es completa amb un audiovisual del projecte Desenterrant el silenci amb més imatges i documents, així com també amb una fossa reproduïda en una lona de 20m².

Aquesta exposició s'emmarca en el projecte Memòria històrica i diàleg intergeneracional: el passat en comú. Impulsat per l'Ajuntament de Banyoles i dirigit als centres de secundària del Pla de l'Estany.

Es faran activitats paral·leles.

Més informació al blog: http://desenterrant.blogspot.com.es/

Organitza: Ajuntament de Banyoles

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis